Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A dízelmotor jövőjéért: ingyenes frissítési programot indít az Audi összesen 850 ezer jármű számára

2017.07.24

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
• Utólagos frissítési programot kínál az Audi akár 850 ezer Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű V6-os és V8-as TDI motorral felszerelt járművek számára Európában és további piacokon*
• Az ügyfelek számára semmilyen költséggel nem jár ez


•  A dízelmotor jövőképes marad és hozzájárul a levegő tisztaságának megőrzéséhez

Ingolstadt/Budapest, 2017. július 24. – Utólagos frissítési programot kínál az Audi ügyfeleinek Európában és további piacokon* bizonyos Euro 5 és Euro 6 minősítésű dízelmotoros járművek számára. Összesen akár 850 ezer, a márka hathengeres és nyolchengeres dízelmotorjaival (V6 TDI és V8 TDI, Euro 5 és Euro 6) felszerelt személyautó kaphat új szoftvert a kampány keretében. Ennek nyomán a járművek károsanyag-kibocsátása a valós üzemelés során még a jelenlegi törvényi előírásoknál is kedvezőbb módon alakul. Az akció megvalósítását a márka a német Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) folytatott szoros egyeztetés keretében végzi majd. Ezzel az Audi hozzájárul a belvárosok összesített emissziójának csökkentéséhez. Ez a szolgáltatás a Porsche és a Volkswagen márkák azon típusaira is érvényes, amelyeket ugyanezekkel a motortípusokkal szereltek fel, s minden ügyfél számára költségmentes.

Ügyfelei számára az Audi szeretné biztosítani a dízelmotor további jövőképességét, emellett célja, hogy hozzájáruljon a levegő tisztaságának megőrzéséhez. Egyúttal az Audi a dízelmotoros járművekre vonatkozóan kilátásba helyezett korlátozásoknak is elejét kívánja venni ezzel a lépéssel. Alacsony üzemanyag-fogyasztásával a dízelmotorok elősegítik az ambiciózus európai szén-dioxid-kibocsátási célok elérését. Ezért is döntött úgy az Audi, hogy felkínálja az utólagos szoftverfrissítés lehetőségét.

Hónapok óta nagy erőkkel elemzi az Audi az összes dízelmotoros koncepcióját esetleges szabálytalanságok után kutatva. Minden jelzést alaposan kivizsgálnak, 2016 óta az összes motor-sebességváltó kombinációt szisztematikusan ellenőrzik. E folyamatnak fontos része a hatóságokkal – különösképpen a német Szövetségi Közlekedési Minisztériummal és a német Szövetségi Közlekedési Hatósággal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) – folytatott szoros egyeztetés és a részükre küldött jelentések. A komplett csomag szabadon választható intézkedésekből áll, amelyeket a hatóságoknak a gyártó már bemutatott, és ezeket e szervek a döntéseikben figyelembe vettek. Az Audi számára ismert tény, hogy a KBA még nem zárta le a vizsgálatait. Amennyiben ezek a vizsgálatok további következményekre vezetnek, akkor az Audi az ügyfelek érdekében a szükséges műszaki megoldásokat az Euro 5 és Euro 6 frissítési program keretében természetesen gyorsan megvalósítja.

* Az Amerikai Egyesült Államokon és Kanadán kívül

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország). 2016-ban az Audi összesen mintegy 1,871 millió Audi gépkocsiját, 3457 Lamborghini sportautóját és 55.451 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2015-ös év során az AUDI AG 58,4 milliárd euró forgalom mellett 4,8 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: