Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ezért fontosabbak az autonóm rendszerek az önvezető járműveknél

2017.07.17

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Sokkal többről szól az automatizálás, mint pusztán önvezető járművekről. Ez a Scania következtetése átfogó tapasztalatai alapján, amelyeket a sorozatgyártású rendszerekből kiindulva, s egészen az adott vállalkozásra szabott megoldásokig – például bányaipari projektek Ausztráliában és konvojozás Szingapúrban – eljutva szerzett.


Tom Nyström szakértő mérnök úgy magyarázza ezt, hogy az autonóm rendszerek az ügyfelek hatékonyságának növelését szolgálják a mindennapi tevékenységük során.

Nyström elmondja, hogy az olyan rendszerek, mint a Scania munkaterületi optimalizáció már most hatékonyságnövelő eredményeket hoznak a világ számos pontján. Ezeket a megoldásokat logisztikai és árutovábbítási támogatás segíti, a Scania Intelligens Vezérlőfelülete (Intelligent Control Environment, rövidítve ICE). Ennek köszönhetően az ügyfél szállítási tevékenysége valós időben nyomon követhető és figyelemmel kísérhető. Ezenkívül önvezető megoldásokat vagy akár teljes Autonóm Szállítási Megoldást (Autonomous Transport Solution, ATS) is kínál a cég.

A rendszer jelenti a kulcsot, nem az egyes járművek

Fontos megjegyezni, hogy ezek moduláris rendszerek, így az ATS megoldások a különböző területek – többek között a bányászat, a kikötőkön belüli feladatok és a közösségi közlekedés – sajátos igényeihez szabhatók. Emellett Nyström emlékeztet arra is, hogy a Scania márkát már nemcsak a csúcsszínvonalú járművek jellemezik, hanem a teljes mobilitási ökoszisztémában való aktív részvétele is. A vállalat folytatja mobilitási szolgáltatóvá alakulását, s eközben egyre nagyobb mértékben kiterjeszti az összeköttetési megoldásait az 5G és az Ericsson céggel folytatott együttműködése kapcsán. Az ATS segít a Scania számára megerősíteni a fenntarthatósági elkötelezettségét is. A Scania Autonóm Szállítási Megoldásai nagyobb hatékonyságot, kisebb üzemanyag-fogyasztást és a pazarlás további csökkentését kínálják.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73.100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.

Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található.


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: