Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Automatizált vezetés a Continentalnál – Gondtalan Mobilitás

2017.07.11

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ Az automatizált vezetés különböző fajtái egymást kiegészítve hozzák létre a jövő gondtalan közlekedését
¤ A Cruising Chauffeur-nek köszönhetően az autópályákon megtett hosszú utak sokkal pihentetőbbé válnak


¤  Az automata parkolásnak hála már semmilyen parkolóhely sem okozhat problémát

Hannover (Németország), 2017. július – A közlekedésnek a közeljövőben is számos kihívással kell szembenéznie: évente közel 1,3 millió halálos közúti baleset történik a világban. A növekvő forgalom növeli az emissziót és a légszennyezést, ami rossz hatással van a várható élettartamra. Több mint 1,2 milliárd ember tölt több mint 50 percet autójában vezetéssel naponta, ám ennek a legnagyobb része dugóban történő várakozással telik. Ezen kívül a társadalom öregszik, így egyre több az idősödő ember a volán mögött.

A Continental technológiai vállalat szembenéz ezekkel a kihívásokkal és a megoldásukon dolgozik. ”Az automata vezetés nagymértékben járul majd hozzá a sofőr életének megkönnyítéséhez, valamint a forgalom hatékonyabb menetéhez, amely kevesebb veszélyes helyzettel vagy balesettel jár.” – mondja Dr. Elmar Degenhart, a Continental igazgatótanácsának elnöke. A Continental a fejlődés és a forradalmi újítás útját vetíti előre. A Cruising Chauffeur-rel a Continental egy olyan robotpilótát ajánl a fő- és mellékutakra, amely segíti a sofőrt a hosszú utakon és lehetővé teszi, hogy pihenjen is a napi ingázás közben. Emellett egyre nagyobb automatizáltságra számíthatunk kisebb sebességű manővereknél, például parkolás esetében. Az olyan funkciók, mint az asszisztált, távoli, garázs-, betanítható parkolás, mind azt a célt szolgálják, hogy levegyék a sofőr válláról az ezzel járó terheket. A parkolóhely keresése a múlté lesz, és a parkolásra alkalmas helyek sokkal hatékonyabb kihasználtága fog megvalósulni. Az önvezető autókkal (robo-taxik), amelyek a várakozások szerint 2030-ra az egyéni mobilitás piacának nagy részét fogják világszerte képviselni, a Continental vállalat a jövő városi mobilitásának új típusaira is koncentrál.

Automatizáltság az autópályán – Nyugodt és stresszmentes vezetés

A Cruising Chauffeur segítségével az autópályán megtett hosszú utak jóval pihentetőbbé válnak. Az aktiválás után a jármű átveszi a vezetést a sofőrtől, és úgy halad az autópályán, hogy a forgalmi helyzeteknek és szabályoknak megfelelően változtatja sebességét. A jármű biztonságosan a sávon belül marad, így a sofőrnek addig nem kell visszavennie az irányítást, amíg el nem hagyja az autópályát – amire az autó időben figyelmezteti. Az olyan különböző parkolási funkcióknak köszönhetően, mint például a betanítható parkolás, a sofőrnek sokkal könnyebb dolga lesz a parkolóhellyel. Kérés esetén a funkció rögzíti és tárolja a parkolási folyamatot. Amikor a procedúrát meg kell ismételni, a sofőr nagyjából odavezeti az autót, ahol a rögzítés történt, és mindössze egy gombnyomással a jármű magától elvégzi a megtanult manővert.

Automatizáció a városban: Vezető nélküli mobilitás robo-taxikkal

A Continental épített egy olyan demo járművet, amely lehetővé teszi a sofőr nélküli közlekedést, elsősorban városi környezetben. A CUbE (Continental Urban mobility Experience – Continental Városi Mobilitás Élmény) elnevezésű jármű a Continental frankfurti telephelyén kezdi meg a próbaüzemet. A vezető nélküli robo-taxikat érintő megoldásokon több üzletág is dolgozik egyszerre, így a vállalat számára egy szinte teljes termékportfólió áll rendelkezésre, melyben a saját szenzoraik, aktuátoraik és vezérlőpaneleik mellett saját fejlesztésű kommunikációs és hálózati technológiájuk szerepel. Az automatizált vezetésben résztvevő technikai rendszerek tartománya és komplexitása rendkívül nagy, amit csak egy nagyon széleskörű és integrált megközelítéssel rendelkező technológiai vállalat képes biztosítani. A Continental elkötelezetten dolgozik az automatizált vezetés minden komponensének fejlesztésén annak érdekében, hogy a jövőben mindenki számára megoldásokat nyújthasson.

A Continental az olyan rendszerekkel és elemekkel, mint a környezet érzékelők, vezérlőegységek, gumiabroncsok, fékrendszerek, teljes erőátvitel-berendezések, és ember-gép közti kapcsolatok, valamint a Nexteer-el való mozgásszabályozó rendszereket érintő közös vállalkozás, egy teljes portfóliót hoz létre az automatizált vezetés számára. A Continental az automatizált vezetéshez szükséges elemek és rendszerek fejlesztésével és gyártásával egyaránt foglalkozik világszerte: az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és Európában. Összességében a vállalat a lehető legjobb helyzetben van ahhoz, hogy kiszolgálja a zökkenőmentes mobilitás igényeit a kezdetektől a végső megoldási fázisokig.

www.continental.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: