Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rekordforgalom a repülőtéren a budapesti vizes VB miatt!

2017.07.13

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Egymás után érkeznek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a vizes világbajnokságon résztvevő csapatok tagjai, a sportvezetők, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA elöljárói és nem utolsósorban a külföldi szurkolók.


A csapatok döntő többsége már a magyar fővárosban tartózkodik, sokan közülük már egy hete megkezdték az akklimatizálódást a közép-európai időzónához és időjáráshoz.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda világbajnokságra érkezőket. A Budapest Airport július 1.-től a szervezők rendelkezésére bocsátotta a SkyCourt Konferencia Központot, ahol a versenyekre érkező sportolók, szakértők, diplomaták és újságírók átvehetik az akkreditációjukat. A repülőtérről külön ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt szállodákba. A sportvezetőket a FINA 2017 emblémájával felmatricázott Audi személygépkocsik viszik be a repülőtérről a szállodába.

A budapesti vizes VB egybeesik a repülőtéren a nyári utazási szezon csúcsával, így a Budapest Airport mindent megtesz a kiemelkedően fontos sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében. Nem sokkal ezelőtt újabb ezer férőhelyes parkolót adtak át a 2B Terminál közelében, felújították a repülőtérre vezető bekötőutakat, új tájékoztató táblákat helyeztek el a jobb eligazodás érdekében, kiszélesítették az indulási szinten a közúti beléptető kapukat. A repülőtér forgalma az elmúlt hónapokban továbbra is kétszámjegyű mértékben növekedett, akkora az érdeklődés Budapest és Magyarország iránt.

Minden tőlünk telhetőt elkövetünk annak érdekében, hogy a nyári utazási csúcs ellenére a budapesti úszó VB résztvevői a lehető legjobb szolgáltatásokat kapják a Liszt Ferenc repülőtéren. A menetrendszerű gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig már az úszó VB pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban.” – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, majd kifejtette: „Napról napra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 000 utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy a garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét.

Több, mint egy évvel ezelőtt már megkezdtük az előkészületeket a budapesti vizes VB szervezőbizottságával, hogy a versenyzők, a sportvezetők és a magas rangú sportdiplomaták és a külföldről beutazó szurkolók minél gyorsabban és kényelmesebben érkezhessenek Budapestre.” – jelentette ki Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi-, munkabiztonsági- és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója. Hozzátette: „A FINA 2017 szervezőcsapatának rendelkezésére bocsájtottuk a repülőtéri konferencia központot is, ahol a sportküldöttségek és a média munkatársai is átvehetik az akkreditációjukat.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: