Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Óriási Boeing vitte a magyar borjakat Qatarba!

2017.07.12

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Ismét különleges élőállat szállítmányt indítottak útnak a budapesti repülőtérről: ezúttal magyar tenyészborjakat vittek légi úton a Perzsa-öböl partján fekvő Qatarba, további tenyésztés céljából. A különleges cargo-charter járatot a Qatar Airways Cargo egyik Boeing B-777F típusú gépe teljesítette.


Néztek a Qatar Airways Boeing 777-esére, mint borjú az újkapura, pontosabban rakodó ajtóra. Pontosan ez történt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amikor repülésre készítették fel a magyarországi tenyészetből származó borjakat. A különlegesen nagy értékű és kényes teheráru berakodása megfelelő körültekintést és felkészültséget igényelt, hiszen a borjakat nem szabad túlságosan hosszú ideig a tűző napon várakoztatni, tehát a repülőtérre csak a tervezett szállítás hajnalán szabad megérkezni velük. A fiatal szarvasmarhákat sem vasúttal, sem tengeri útvonalon nem lehet biztonsággal célba juttatni, ezért választották a légi szállítást.

Az egyenként száz kilót meghaladó tömegű borjakból egy-egy szállítóládába négyet-négyet állítottak be úgy, hogy akkor se tudjanak magukban vagy a másikban kárt tenni, ha megijednének a repülőút során. Az állatokat tartó mobil karámokat egymás után emelték a Qatar Airways Cargo gépének fedélzetére és biztonságosan rögzítették a szállításhoz.

Szerencsére nem ez volt az első különleges élőállat szállítmány a Budapest Airport életében, már számos hasonló „bocis-chartert” indítottunk Ferihegyről a Közel-Kelet országaiba vagy legutóbb például Oroszország csendes-óceáni partvidékére.” – nyilatkozta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. A cargo-területért is felelős vezető azt is elmondta: „A Qatar Cargo légitársaság Airbus 330-200F cargo géptípussal üzemeltet heti három menetrendszerű járatot Doha és Budapest között, a mostani charter Boeing 777-es körülbelül 60%-al nagyobb kapacitású cargo repülőgép, amely reményeink szerint a jövőben gyakrabban fordul meg nálunk, köszönhetően a légitársaság dinamikus forgalomnövekedésének.

A budapesti repülőtéren az elmúlt években az élő oroszlánoktól kezdve a különlegesen drága versenylovakig, szinte mindenféle élőállat szállítását sikerült már megoldani, karöltve a járatok kiszolgálást végző Celebi Ground Handling céggel. A szállítás sikeréhez mindenképpen szükség volt a repülőtéri hatóságok, a tenyésztő cég, az állategészségügyi szakemberek és a NAV szoros együttműködésére is.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: