Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Budapesti bázisról indít járatot New Yorkba és Chicagóba a LOT lengyel légitársaság!

2017.07.07

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Jövő májustól nem kevesebb, mint heti hat közvetlen járatot indít Budapestről New Yorkba és Chicagóba a lengyel LOT légitársaság, ezzel hatéves szünet után ismét lesz közvetlen légi összeköttetés az Egyesült Államok és Magyarország között.


A lengyel légitársaság mindkét nagyvárosba a világ egyik legkorszerűbb repülőgépével, az amerikai Boeing 787-es Dreamlinerrel teljesíti a járatokat.

2018. májusától minden hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap 11.55-kor New York Kennedy repülőterére, kedden és szombaton 11.35-kor pedig Chicago O’Hare repülőterére indulnak az elegáns, fehér-sötétkék festésű lengyel Dreamlinerek Budapestről. A két fontos amerikai nagyvárosba onnantól fogva egész évben közlekednek Budapestről a LOT Boeing 787 Dreamliner típusú gépei, tehát nem szezonális, hanem egész évben elérhető járatokról van szó. A jegyek értékesítése a jövő év májusától induló gépekre már el is kezdődött minden elérhető kereskedelmi csatornán, így egyebek mellett a www.lot.com weboldalon keresztül is.

Mindezt ma délelőtt jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahová bemutató járatként – egyelőre Varsóból – érkezett a LOT lengyel légitársaság egyik Boeing 787 Dreamliner típusú gépe. A LOT 787-esein összesen 252-en utazhatnak, 18-an business class ülőhelyen, 21-en prémium turista osztályon, 213-an pedig hagyományos turista osztályon. A 216 tonna legnagyobb felszálló tömegű gép legnagyobb hatótávolsága 15 700 kilométer, így Budapestről könnyedén éri el az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő New Yorkot és a közép-nyugati Chicagót.

Az új amerikai járat elindításával kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter egyebek mellett ezt hangsúlyozta: Magyarországnak versenyhátrányt jelentett, hogy nem volt közvetlen összeköttetése az Egyesült Államokkal, pedig az USA Magyarországon a második legnagyobb befektető. Mintegy 1700 vállalat százezer munkahelyet tart fenn, a két ország közötti kereskedelem értéke éves szinten az 5,5 milliárd dollárt is meghaladta. A járatok nyitása a visegrádi együttműködést is erősíti Szijjártó Péter szerint, és hangsúlyozta, hogy Közép-Európa lett az unió növekedésének motorja.

Lengyelország nevében Mateusz Morawiecki miniszterelnök-helyettes, a varsói kormány fejlesztési- és pénzügyminisztere kijelentette: „Napjainkra a LOT Európa egyik legdinamikusabban fejlődő légitársaságává vált, a Budapestről az Egyesült Államokba induló járatok pedig azt jelzik, hogy a lengyel légitársaság sikeresen bővíti piaci pozícióit a régióban. Közép- és Kelet-Európa hatalmas fejlődési potenciállal rendelkezik, jelentős mértékben átformálhatja a földrész légiközlekedési piacát. A LOT lengyel légitársaság a régió utazói számára az elérhető legtöbb utazási lehetőséget kívánja biztosítani.”

David Kostelancik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője üdvözölte az új, közvetlen járat elindítását: „Az új járatok újabb köteléket hoznak létre az Egyesült Államok, Lengyelország és Magyarország között – két olyan fontos szövetségesünkkel tehát a régióban, amelyek között régóta baráti a viszony. Jómagam chicagói születésű vagyok, ezért külön öröm számomra, hogy most először végre közvetlen járat köti majd össze Budapesttel. De nagyon örülök annak is, hogy ezek a járatok a magyar utazók előtt Amerika-szerte számtalan új lehetőséget nyitnak meg.

Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest adhat otthont a LOT légitársaság első, Lengyelországon kívül létrehozott bázisának, méghozzá rögtön két, igen jelentős amerikai járattal New Yorkba és Chicagóba. Ez egy méltán történelmi jelentőségű pillanat mind a három érintett ország légközlekedése szempontjából, igazi nyerő helyzet mind a magyar, mind az amerikai utasok számára.” jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Az előzetes piaci felméréseink is azt mutatták, hogy hatalmas piaci igény mutatkozik mind a keleti parti New York, mind a közép-nyugati Chicago irányába, így a két járat biztos üzleti sikerre számíthat. A Dreamliner beállításával létrejövő magyar-amerikai légi összeköttetésnek nem elhanyagolható gazdasági hatása is lesz, hiszen a korszerű Boeing 787-es egyetlen járaton – az utasok mellett - akár 12 tonnányi ún. belly cargót is szállíthat, amire már most óriási a kereslet.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy Budapest vonzáskörzetében, ami a hosszútávú járatok piacán kétórányi autózásnyi távolságot jelent, nem kevesebb, mint 8 millió ember él, így jelentős piaci igényt elégítenek ki a jövő májusban induló amerikai járatok. Ebbe a körbe beletartozik Kelet-Ausztria, Szlovákia, Románia erdélyi részei és számos ország a Balkánon. Rafal Milczarski kijelentette: „Nem kevesebb, mint 165.000 ember utazik évente New Yorkból és Chicagóból Budapestre. Napjainkban Frankfurton, Párizson, Amszterdamon és Londonon át érkeznek, ami miatt a szükségesnél lényegesen hosszabbra nyúlik az utazás. Úgy gondoljuk, hogy Budapest és vonzáskörzetének lakói ennél sokkal jobbat érdemelnek, ezért döntöttünk úgy, hogy közvetlen járatokat indítunk Magyarország és az Egyesült Államok között. A LOT stratégiájának központi eleme, hogy kihasználjunk minden kínálkozó üzleti lehetőséget, így ezúttal sem mehettünk el a lehetőség mellett.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: