Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Újabb fázisához érkezett a hazai Siemens bővítése

2017.06.20

Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
Új típusú gázturbina-lapátok gyártását kezdi meg Magyarországon a Siemens, amelynek érdekében további, legalább 150, magasan képzett szakembert tervez felvenni budapesti Power and Gas üzemébe.


A tavaly novemberben bejelentett kompetenciabővítés most újabb mérföldkőhöz érkezett: a mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat, amelynek alapkövét Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tették le kedden, Budapesten.

Folytatódnak a Siemens Zrt. Power and Gas Budapesti üzemének bővítési munkálatai. A vállalat 2.500 négyzetméteres csarnokokkal már bővítette a telephelyet, most pedig kezdetét veszi egy 10.000 négyzetméteres gyárcsarnok felépítése is. A mintegy 10 milliárd forintos beruházás keretében az új termékek gyártása várhatóan 2019 őszén veszi kezdetét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepélyes alapkőletételen kiemelte: „a világ nemzetközi vállalatai között óriási küzdelem folyik a technológiai fejlesztésben, az országok pedig versenyeznek az új ipari korszakra áttérésben zászlóshajót jelentő nagyvállalatok kutatás-fejlesztésre, innovációra alapuló beruházásaiért, amelyek versenyképes fizetést adó munkahelyeket hoznak létre, magasabb hozzáadott értéket képviselnek."

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy munkatársai szakértelmének és a folyamatos fejlődésének is köszönhető, hogy a Késmárk utcai telephely lehet ma a Siemens globális kompetencia-központja. „A Siemens immáron 130 éve nem csak beruház Magyarországon, hanem tevékenységével egyben hozzájárul a magyar gazdaság és társadalom fejlődéséhez is. Ez a folyamatosság jelenti a vállalatunk sikereinek kulcsát"- tette hozzá.

A folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően a Késmárk utcai üzem Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális kompetencia-központjává vált. A telephelyen gáz- és gőzturbinalapátokat és egyéb turbinakomponenseket gyártanak. Az üzemben előállított alkatrészeket külföldi, a világ mind az öt kontinensén megtalálható piacokra szállítja a Siemens.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: