Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB Motor Hotel, a tartalékeszköz szolgáltatás

2017.06.21

Forrás: IpariCégek.hu Riport
Az ABB Motor Hotel, a tartalékeszköz szolgáltatás címmel Erdős Tibor, értékesítő mérnök, ABB Kft. szakmai vezetője az Ipari Napjai 2017. évi kiállításon tartott előadásán ismertette a szolgáltatást.


- Mit jelent az ABB Motor Hotel tartalékeszköz szolgáltatás? Milyen piaci igények és jelzések alapján vezették be a szolgáltatást?
AZ ABB Motorhotel koncepcióját tulajdonképp a költségcsökkentés, a megbízható üzemvitel hívta életre. Szem előtt tartva azt, hogy a motoroknak alapvetően van egy megszokott körforgása a raktár, üzemelési hely és a szerviz közt. Egyelőre Finnországban vannak élő együttműködések, de igyekszünk ezt egyre inkább kiterjeszteni, hiszen úgy a központi raktár készleteit is egyre hatékonyabban tudjuk kihasználni. Számos partnernél láttuk azt, hogy a sok kulcsfontosságú pozícióban lévő motornak tartanak biztonsági tartalékot. Ami együttesen már elég komoly készlet és emiatt költség is. Ezt igyekszünk áthidalni.

Erdős Tibor, ABB Kft.
Erdős Tibor, Fotó: Gál József, IpariCégek.hu

- Ez 24 órás szolgáltatás, de a nagyobb távolságra szállítás számottevő időbe telik. Egyenlőre csak Budapesten vagy vidéken is elérhető villanymotor raktárból?
Magyarországon még nincs élő szerződésünk, de több fronton is egyeztetünk. A központi ellátó raktár Finnországban lenne, a termékek többségét onnan szállítanánk kb. 1 héten belül. A fontosabb típusokat raktároznánk Magyarországon, amelyeket igény szerint akár 24 órán beül a üzemelési helyre tudnánk szállítani. Mivel nem vagyunk túl nagy kiterjedésű ország, így egyelőre úgy látjuk, hogy ez megoldható feladat lenne egy Budapest környéki raktárból.

- Az ABB Motor Hotel szolgáltatás igénybevételével a villanymotorokat bérelni lehet, vagy akár megvásárolni is?
Bérelni nem lehet csak vásárolni. Új terméket vagy akár a programban résztvevő másik partner használt motorját, természetesen az újhoz képest jelentősen kedvezőbb áron. A termékek árát  - új és használt esetében is – előzetesen egy árlistában rögzítjük.

- Amikor egy tízemeletes házban leáll a lift a villanymotor hibája miatt, akkor a liftszerelő vállalkozó milyen formában és mennyi idő alatt juthat új motorhoz az ABB szolgáltatásának igénybevételével?
Nem tartom valószínűnek, hogy egy liftszerelő szerződne ebbe a programba. Erre inkább nagyobb gyártó feldolgozóművek esetében van komolyabb esély. Ha a motor közel van a standard kivitelhez, akkor jó eséllyel a németországi raktárunkból pár munkanap alatt ki tudjuk szolgálni. Ha ez egy különleges motor, sok kiegészítővel, akkor gyártásból tudunk szállítani, ami kapacitás foglaltságtól függően akár 2 hónap is lehet.

- A villanymotor teljesen alkalmilag igénybe vehető, vagy van lehetőség adott villanymotor rendelkezésre tartására is? Mint ahogy például banki folyamatoknál az ügyfél nem veszi fel a hitelt, de rendelkezésére áll, amiért kevesebb díjat fizet, mintha a hitelt ténylegesen felvenné.
A szerződött partner nem köteles a raktáron tartott motorokat igénybe venni, ebben az esetben egy alap általány díjat fizet.

- Mennyire széles választék található az ABB Motor Hotelben a villanymotorokból?
A raktárkészlet minden szerződés esetében egyedileg kerül megállapodásra a partner igényeinek és lehetőségeinek felmérése után.

- Jelenleg mekkora az igény az ABB Motor Hotel tartalékeszköz szolgáltatásra és milyen irányban tervezik fejleszteni a szolgáltatást?
Első körben szeretnénk itthon is szerződéseket kötni, és majd az abból nyert tapasztalatokból építkezni. Természetesen a cégek közti közös megelégedés lenne a legfontosabb.

* Minden IpariCégek.hu Riport és a kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


Riportok ; Ipari Blog ; NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: