Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új BMW M4 GT4 a BMW első Hankook abroncsokkal szerelt ügyfélsport modellje

2017.06.06

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook gumiabroncsgyár szállítja az abroncsokat az új BMW M4 GT4-hez. A müncheni prémium márka ügyfélsport modellsorozatát mostantól kizárólag Hankook versenyabroncsokkal értékesítik világszerte az ügyfélcsapatok motorsportért rajongó tagjainak.


Az új versenyautó a 24 órás nürburgringi versenyen már bizonyította teljesítőképességét egy osztálygyőzelemmel. A Hankook a DTM-ben szereplő BMW csapatokon kívül most először szállít abroncsokat a BMW Motorsport ügyfélsport modellje számára is.

Németország, Neu-Isenburg, 2017. június 6. – A kizárólag Hankook Ventus Race versenyabroncsokkal szerelt új BMW M4 GT4 a május 26. és 28. között, a Nürburgringen rendezett 45. ADAC Zürich 24 órás versenyen esett át a hivatalos tűzkeresztségen. A legendás hosszú távú klasszikus versenyen, a „Zöld pokol“ névre hallgató pályán a BMW új ügyfélsport versenyautója egy osztálygyőzelemmel megmutatta, hogy mire képes. A kiváló három literes, soros, hathengeres biturbo motorral szerelt BMW M4 Coupé alapjaira épülő 432 lóerős M4 GT4 változat többek között könnyű karbon motorháztetőt és ajtókat kapott, így az utcai modellhez képest jelentősen könnyebb lett az autó. A speciális első légterelővel, állítható hátsó szárnnyal, valamint megnövelt hatékonyságú kipufogóberendezéssel ellátott autót 11 x 18 collos felnikre szerelt 300/660 R 18 méretű Hankook Ventus Race versenyabroncsokkal szállítják majd a nemzetközi ügyfeleknek.

Az értékesítési fázis kezdetén a BMW M4 GT4 modellel újabb mérföldkövet érünk majd el“ – állítja a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt. „Nagy örömet jelent számunkra, hogy a 2018-as évben ügyfélcsapataink sikeresen vethetik majd be ezt az autót a versenyeken, melyek során a Hankook nagy tapasztalatára és kiváló teljesítményére is számítunk. Ügyfeleinknek egy kiforrott, megbízható GT4-es autót kínálunk, melyben a BMW Motorsport teljes szakértelmét felhasználtuk a BMW M4 Coupé erős alapjaira építve. A BMW M4 GT4 fejlesztése során a futástelesítményre, a költséghatékonyságra és az egyszerű karbantartásra összpontosítottunk.

Nagyon örülünk annak, hogy az új M4 GT4 abroncsbeszállítójaként beszállhatunk a BMW ügyfélsportba. A sikeres, nemzetközi csúcsszintű együttműködés a BMW Motorsporttal a DTM-ben kiváló alapot biztosított erre.  Az új jármű abroncsainkkal történő felszerelése további sikert jelent a nemzetközi motorsportban“ - állítja Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport európai igazgatója.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint az autósport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).
A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.
A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központja és hét gyártóüzemének fejlesztésébe. A németországi Hannoverben működő Európai Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az termékeket, különös tekintettel az európai prémium autógyártók számára készülő első szerelésű (OE) abroncsokra.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak kereskedelmi képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.
A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készülő termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: