Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Scania motorok új mércét állítanak fel az üzemanyag-hatékonyság terén az új generációs, Euro 6-os V8-asokkal

2017.06.08

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania bevezeti az új generációs, Euro 6-os, V8-as motorokat, amelyek új mércét állítanak fel az üzemanyag-fogyasztás terén. Az 520, 580 és 650 lóerős kivitelben rendelkezésre álló motorok 7–10 százalékkal csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást azoknak az ügyfeleknek, akiknek járművei nagyobb szerelvényössztömeggel, nagyobb átlagsebességekkel vagy ezek együttesével üzemelnek.


Az új 520-as, 580-as és 650-es motorok a 730 lóerős változathoz csatlakoznak, a lehető legnagyobb erőt, masszívságot és termelékenységet biztosítva az ügyfeleknek a maximális fuvarozási teljesítmény eléréséhez. Az új V8-asok mindegyikét fejlett műszaki megoldások jellemzik, amelyek hozzájárulnak a tömeg csökkentéséhez, a rendelkezésre állás növeléséhez és az üzemanyag-fogyasztás lenyűgöző, 7–10 százalékos mérsékléséhez.

A nagyobb össztömegű szerelvények kulcsfontosságú szerepet játszanak az intelligensebb szállításra való átállásban” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Trucks értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Ezek állnak azon trend mögött is, hogy egyre nő az igény a nagyobb teljesítményű tehergépkocsi-motorok iránt.

Az új kínálat kiindulópontjában a Scania fenntartható szállítás iránti elkötelezettsége áll, ám a márka V8-as motorjai mindig is hozzájárultak a nagyon hatékony szállítási megoldásokhoz. A vállalat a lehető legkisebb CO2/tonna arány elérésére összpontosított azáltal, hogy kevesebb tehergépkocsi szükséges azonos mennyiségű fuvarfeladat elvégzéséhez.

Amióta a Scania bemutatta első V8-as motorját közel ötven évvel ezelőtt, ez a motorcsalád az igényes, prémiumszintű ügyfelek kedvence. Habár időközben más nagyteljesítményű motorok is megjelentek a piacon, egyik sem volt elég masszív és vonzó ahhoz, hogy versenyre keljen azzal az ikonikus ranggal, amelyet a Scania dübörgő V8-as motorjai kivívtak szerte a tehergépkocsik világában a tapasztalt járművezetők körében.

Ez az új motorgeneráció egyértelműen bizonyítja, hogy a Scania, más legendákkal ellentétben, nem üldögél a babérjain. A vállalat továbbra is folyamatosan fejleszti a megoldásait, hogy élen maradjon a termelékenység, a vezetési élmény és a vonzerő terén.

A Scaniáról
A Scania világszinten is élenjáróként szállítási megoldásokat nyújt. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt vezető szerepet játszunk a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban. A 2016-os évben 73 100 tehergépkocsit, 8300 autóbuszt, valamint 7800 ipari és hajómotort adtunk át ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk megközelítette a 104 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania ma már több mint 100 országban tevékenykedik, és körülbelül 46.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés központja Svédországban található, amelynek Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A gyártás Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg helyi gyártóközpontok működnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában.
A Scania a Volkswagen Truck & Bus GmbH része.

Bővebb tájékoztatás a www.scania.hu weboldalon található.


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: