Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elindult a Wizz Air asztanai járata Budapestről

2017.06.08

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Újabb célállomással bővült a budapesti repülőtér kínálata: ma a déli órákban indult el a Wizz Air első járata a kazahsztáni Asztanába. A Wizz Airbus A320-as típusú repülőgépei ezentúl heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekednek a magyar és a kazah főváros között.


Csak az idei évben az asztanai járat sorrendben a tízedik, amelyet a Wizz Air elindít Budapestről. A légitársaság budapesti kínálatában a kazah főváros a 63. célállomás, ahová szinte teltházas járattal indult el az első Wizz Air repülőgép. A menetidő a két főváros között – időjárástól függően - mintegy öt óra. Asztana 1997 decemberében vált Kazahsztán fővárosává, azóta nemcsak közigazgatási, hanem fontos tudományos, kulturális és kereskedelmi központtá is fejlődött, amelynek lakossága eléri a 800.000 főt.

A Wizz Air első asztanai légi járata indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató világkiállítás, amelyen kiállítóként Magyarország is részt vesz.” - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapest-Asztana járat indulásakor tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a 112 ország részvételével és több millió látogatóval zajló kiállítás 2017 legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi rendezvénye.

Óriási öröm és büszkeség a számunkra, hogy egy újabb, Budapestről induló Wizz Air járatot köszönthetünk. Asztana és így Kazahsztán lesz az idén nyári menetrendben a 42 új ország és a 111. új desztináció a budapesti repülőtér kínálatában.” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az új járat elindulásakor. Hozzátette, hogy a két főváros közötti légi összeköttetés nagyban hozzájárulhat Magyarország és Kazahsztán között a kereskedelem és a befektetések fejlődéséhez, valamint új és izgalmas, felfedezésre csábító attrakciókat kínál a két ország turistái számára.

Johan Eidhagen, a Wizz Air marketingigazgatója elmondta: "A közelmúltban indított kilenc új WIZZ útvonalat követően örömmel kezdjük meg legújabb járatunk üzemeltetését Budapest és Asztana között. A Magyarország és Kazahsztán fővárosait összekötő járat erősíteni fogja a két ország gazdasági és üzleti kapcsolatainak fejlődését, és abban is hiszünk, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú látogatót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. A 2017-ben induló 13 új útvonallal egyre növekvő budapesti hálózatunk már 63 járatot számlál, ezáltal magyar ügyfeleinknek vonzó úticélok széles választékát tudjuk kínálni."

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: