Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Így készül egy sebességváltó a SEAT-nál

2017.03.10

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
Martorell/Budapest, 2017. március 10. – A SEAT Componentes üzemét választotta a Volkswagen Csoport az új MQ281 sebességváltó gyártására, a világszerte használt alkatrész így az El Prat de Llobregatban található termelési helyszínen készül majd.


- 27 másodpercenként egy újabb sebességváltó: minden 27. másodpercben egy új sebességváltó hagyja el a SEAT Componentes gyártósorát, amely a Volkswagen Csoport ötsebességes kéziváltójának gyártási idejét vizsgálva az első helyet jelenti a spanyol üzemnek. A teljes idő egészen pontosan 1 óra és 41 perc.

- Több, mint 13,5 millió sebességváltó: a SEAT Componentes több, mint 13,5 millió darab MQ200 típusú sebességváltót gyártott. Ezek 29, a Volkswagen Csoporthoz tartozó modellben teljesítenek szolgálatot és világszerte exportálják őket. 2016-ban összesen 661.277 darab készült, az idei évre még ennél is valamivel többet várnak.

- Olvasztás 700 °C fokon: a sebességváltók gyártásához évente 15.000 tonna alumínium olvasztására van szükség, amely mennyiség 220 utasszállító repülőgép gyártásához szükséges. Az ingot bekerül a közel 700 °C fokos olvasztókemencébe, majd különböző fröccsöntő gépek gondoskodnak az olvadt alumínium - mindössze 20 másodperc alatt történő - megszilárdításáról.

- 18 millió alkotórész évente: minden sebességváltó 174 részből áll. A SEAT Componentes által helyben legyártott elemek száma évente több, mint 18 millió darab, amelyben benne vannak többek között a tengelyek, a fogaskerekek és az időzítő szerkezetek is.

- 250.000 kilométeres élettartam: az üzemben készülő elemek tartósságát hőkezeléssel biztosítják és akár 14 órát is tölthetnek a 900 °C fokos hőmérsékleten. Ez a folyamat megsokszorozza a sebességváltó élettartamát, amelyet így átlagosan 250.000 kilométerre becsülnek. A váltó teljes élettartama alatt átlagosan 500.000 sebességváltást teljesítenek vele.

- Egy újrahasznosító folyamat: a SEAT Componentes üzemében a felhasznált alumínium 95 százaléka újrahasznosítható, csakúgy, mint a gyártási folyamat során felhasznált olajak és egyéb fogyóeszközök többsége.

- Gépek a gyártási folyamatban: a sebességváltó gyártási folyamatában több, mint 500 gép és robot vesz részt.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 75 országában van jelen. A SEAT 2016-ban – a legjobb eredményként 2007 óta – összesen 410.200 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza és Leon sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: