Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elkezdődött a megújult ŠKODA OCTAVIA gyártása

2017.02.10

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Az átdolgozott ŠKODA OCTAVIA a márka székhelyén, Mladá Boleslavban gördül le a szerelőszalagról
› „A márka szíve” felfrissült formákkal és innovatív technikákkal érkezik


› 1996 óta több mint ötmillió ŠKODA OCTAVIA talált gazdára

Mladá Boleslav/Milton Keynes/Budapest, 2017. február 10. – Ma gördült le első alkalommal a szerelőszalagról Mladá Boleslavban a megújult ŠKODA OCTAVIA. Átdolgozott orr- és farkialakítással, illetve a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity területein egyaránt a legkorszerűbb megoldásokkal írja tovább a ŠKODA e modellsorozat sikertörténetét. Az elmúlt 21 esztendő során több mint ötmillió vásárló döntött az OCTAVIA család valamely tagja mellett.

Az új OCTAVIA gyártáskezdetével új fejezet nyílik ’bestsellerünk’ sikertörténetében. A ŠKODA egész csapata, a műszaki fejlesztéstől és a beszerzéstől a gyártáson és a logisztikán át, egészen a minőségbiztosításig, ismét nagyszerű munkát végzett. A márka számára e különösen fontos modell gyártásának beindítása megbízható és minőségi módon, s pontosan határidőre zajlott” – emelte ki Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja.

A ŠKODA OCTAVIA új tervezésű orr- és farkialakítással, illetve számos vonzó felszereléssel érkezik, köztük a teljes-LED fényszórókkal, valamint a biztonságot és kényelmet szolgáló további fejlett megoldásokkal. A ŠKODA emellett új connectivity-ajánlatokkal is kínálja „beststellerét”: a ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásai az információs és navigációs funkciókat, illetve a jármű távelérését szolgálják. Mint minden ŠKODA OCTAVIA, térkínálata, funkcionalitása, biztonsági és kényelmi technikái, dizájnja, valamint ár/érték-aránya tekintetében az új generáció is mércéül szolgálhat piaci szegmensében. A márka a széles körűen átdolgozott ŠKODA OCTAVIA modellekkel kívánja folytatni e sorozat sikertörténetét, tovább erősítve pozícióit a nemzetközi piacokon.

A ŠKODA OCTAVIA a cseh gyártó legnagyobb darabszámban értékesített modellje, amelynek 21 évvel ezelőtti, 1996-os bemutatkozása óta világszerte több mint ötmillió vásárló döntött e család számos változata mellett. Már önmagában az 1996-tól 2010 november végéig készült első generáció 1,4 millió példányban talált gazdára, a ŠKODA OCTAVIA második nemzedéke pedig töretlenül folytatta elődje sikereit: 2004 és 2013 között összesen 2,5 millió kelt el belőle. 2012 novembere óta készül az OCTAVIA harmadik generációja, amely a ŠKODA kínálatának egyik alappillére, s 2016 március végén már az egymilliomodik példány készült el belőle a Mladá Boleslav-i szerelőcsarnokban. A múlt év végéig összesen csaknem 1,4 millió darabot gyártottak a harmadik generáció tagjaiból. A ŠKODA csehországi székhelye mellett az OCTAVIA már Kínában, Indiában, Oroszországban Ukrajnában és Kazahsztánban is készül, amelyekhez a megújult ŠKODA OCTAVIA további termelési helyszíneként Algéria is társul.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: