Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hatszoros ŠKODA diadal a What Car? magazin „2017 Legjobb Autói” választásán

2017.01.31

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A „Nagyméretű SUV modellek” kategóriában az új ŠKODA Kodiaq végzett az élen
› A ŠKODA Fabia nyerte az „Legjobb kisautó” díjat
› A ŠKODA Superb Combi kapta a „Legjobb kombi” elismerést


› A ŠKODA Citigo, a ŠKODA Fabia Combi és a ŠKODA Superb a legjobb ár-érték arányú modellek között szerzett első helyet

Mladá Boleslav/Milton Keynes/Budapest, 2017. január 31. – Sikeresen kezdte a ŠKODA az új évet: a brit What Car? magazin „
2017. Legjobb Autói” választásán a cseh autógyártó három kategóriában is győzedelmeskedett, a legeredményesebb márkaként zárva az egyik legtekintélyesebb brit autós szavazást. A ŠKODA Kodiaq, Fabia és Superb Combi modellek egytől-egyig kategóriájuk élén zárták a voksolást. A siker a ŠKODA Citigo, ŠKODA Fabia Combi és ŠKODA Superb győzelmével lett teljes, ők saját szegmensükben a „Legjobb ár-érték arányú modell” címmel büszkélkedhetnek.

„A What Car? elismerése az egész ŠKODA csapat teljesítményét dicséri. Számunkra ezek a kitüntetések megerősítésként és egyben motivációként szolgálnak. Azt jelzik, hogy jó úton járunk törekvésünkkel, amely modellkínálatunk bővítését, korszerűsítését és vonzóvá tételét tűzte ki célul.” – nyilatkozta Bernhard Maier, a ŠKODA vezérigazgatója, majd hozzátette: „Ezzel együtt járműveink sikere igazolja a márka nemzetközi piacokon elért növekvő népszerűségét. A ŠKODA különösen jól teljesített az Egyesült Királyságban az elmúlt években. Egyedül 2016-ban 7,3 százalékkal 80.000 darab fölé növeltük kiszállításainkat, amely így a negyedik legnagyobb piacunkká nőtte ki magát világszerte.

A 2017-es év sem indulhatott volna jobban a ŠKODA számára. Három kategóriagyőzelemmel és három ár-érték arány elsőséggel a cseh autógyártó volt az egyik legnagyobb győztese a „2017. Legjobb Autói” díjátadónak, amelyet a brit What Car? magazin tartott a londoni Grosvenor House hotelban.

„Elsőrangú SUV modell”
A „Nagyméretű SUV modellek” kategória legjobbja, az új ŠKODA Kodiaq közvetlenül piaci bevezetése előtt nyerte el Európa egyik legfontosabb autóipari kitüntetését.

Nagy várakozásokkal tekintünk a ŠKODA első nagyméretű SUV modelljének piacra lépésére. A mai napon egy dolog biztos: a ŠKODA Kodiaq nem okozott csalódást a zsűrinek. Egy fantasztikus SUV modell hét üléssel, összkerékhajtással, erőteljes dízel erőforrásokkal és felszereltségek széles választékával, mindezt nagyszerű áron.” – foglalta össze Steve Huntingford, a What Car? magazin szerkesztője.

Közel 4,7 méteres hosszával, akár hét ülésével és a kategória legnagyobb csomagterével a ŠKODA Kodiaq a cseh autógyártó első nagyméretű SUV modellje. A ŠKODA újdonsága február hónaptól folyamatosan mutatkozik be a nemzetközi piacokon. Az első ŠKODA SUV modellt stílusos formaterv, rendkívüli térkínálat és praktikus részletek jellemzik, innovatív műszaki megoldásaival pedig jellemzően magasabb járműkategóriákban találkozhatunk.

A ŠKODA Kodiaq piacra lépésével kezdetét veszi a ŠKODA átfogó SUV kampánya. Öt erőforrás – két TDI motor és három TSI aggregát – áll rendelkezésre a ŠKODA Kodiaq bevezetésekor. Az 1.4 és 2.0 liter lökettérfogat közötti motorok 92 kW (125 LE) és 140 kW (190 LE) közötti teljesítményre képesek.

„Kategóriájának mércéje”
Sorozatban harmadik alkalommal diadalmaskodott a ŠKODA Fabia a „Legjobb kisautó” kategóriában a What Car? választáson. „Az elmúlt 12 hónapban számos új modell érkezett a kisautók kategóriájában, de a mérce továbbra is a ŠKODA Fabia maradt.” – nyilatkozta a What Car? szerkesztője, Steve Huntingford. „A ŠKODA Fabia könnyen és biztonságosan vezethető a városban, ugyanakkor városon kívül és autópályán is lényegesen kényelmesebb és kifinomultabb, mint számos magasabb kategóriás jármű. Az autó nem csupán igényes kidolgozása és az általa kínált magas szintű biztonság miatt tűnik ki a versenytársak közül, de a belső tér számos megoldása és praktikus részlete is megkülönbözteti a kategóriatársaktól.” – tette hozzá Huntingford.

A jelenlegi ŠKODA Fabia a modell harmadik generációja, amelyet dinamikus és érzelemgazdag formanyelv és sportos arányok fémjeleznek. A kisautó számos biztonsági, kényelmi és infotainment rendszerrel rendelkezik, amelyek többségében a felsőbb kategóriákban fordulnak elő. A ŠKODA Fabia négy benzines és két dízel erőforrással érhető el, amelyek 55 kW (75 LE) és 81 kW (110 LE) közötti teljesítményre képesek. A ŠKODA Fabia a cseh autógyártó harmadik legsikeresebb modellje a ŠKODA Octavia és a ŠKODA Rapid után.

„A kategória éllovasa”
Tavalyi győzelme után idén is a dobogó legfelső fokára állhatott a ŠKODA Superb Combi. A magazin szerkesztője, Steve Huntingford foglalta össze a szakértő zsűri döntése mögött álló érveket: „A ŠKODA Superb Combi továbbra is kategóriájának éllovasa. Az általa kínált teljesítmény, a belső tér és a kényelem meghatározó szerepet játszik ebben. Ehhez jönnek még a praktikus megoldások és az összes ŠKODA modellre jellemző kitűnő ár-érték arány. Egyetlen más jármű sem kínál hasonló nagyszerű kombinációt.
A ŠKODA Superb Combi jelenlegi generációja a vállalat alapvető értékeit testesíti meg, emellett minden korábbi modellnél tágasabb, praktikusabb és intelligensebb. Az ötajtós modell kategóriájának legnagyobb belső terét és legtágasabb csomagterét kínálja, mindezt dinamikus, elegáns és érzelemgazdag formatervvel kombinálva. A ŠKODA zászlóshajójának harmadik generációját magas szintű kényelem, átfogó biztonsági rendszerek választéka, kiemelkedő funkcionalitás és nagyszerű ár-érték arány jellemzi. Kínálatában öt benzines és három dízel erőforrás szerepel, amelyek 88 kW (120 LE) és 206 kW (280 LE) közötti teljesítményre képesek.

Legjobb ár-érték arány
A kategóriagyőzelmek mellett ár-érték tekintetében három további díjat is begyűjtöttek a What Car? magazin szavazásán a ŠKODA modelljei. A ŠKODA Citigo a „Városi autók” kategóriájában, a ŠKODA Fabia Combi a „18.000 angol font alatti kombik”, a ŠKODA Superb pedig a „25.000 angol font alatti cégvezetői autók” kategóriában végzett az élen.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: