Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens új, 2 MW kimenő teljesítményű E sorozatú gázmotorokat dobott piacra

2017.06.02

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens új, E sorozatú gázmotorokat hozott forgalomba, melyek kimenő teljesítménye két megawatt (MW). A sorozatban megtalálható az 50 Hz-es piacra szánt SGE-86EM és a 60 Hz-es piacra fejlesztett SGE-100EM is.


Az új E sorozatú motor 12 hengeres, nagy a hengertérfogata, a lökettérfogata, és saját osztályában a piacon kapható leghatékonyabb berendezés. Az új 2 MW kapacitású SGE-86EM és SGE-100EM motorokkal a Siemens a hatékony termékek és megoldások szélesebb skáláját kínálja a természetbarát, alacsony MW teljesítményű, elosztott energiatermelés céljára.

2015-ben a Dresser-Rand termék portfólió részeként a Siemens megszerezte a Guascor motorokat és generátorcsoportokat is. Az ilyen motorok neve ma már tartalmazza az "SGE" jelzést, ami a Siemens Gas Engine (gázmotor) rövidítése. A hagyományos Guascor motorokat robusztus és hatékony gépekként ismerik, amelyek hőt és elektromos energiát szolgáltatnak és megbízható teljesítményt nyújtanak kritikus, és nagy igényeket támasztó alkalmazások esetén.

E termékek gyártása és tesztelése szigorú feltételek mellett történik. A félévszázados múltra visszatekintő Guascor motorokból körülbelül 4.700 üzemel világszerte több mint 50 országban. A Siemens kibővített portfóliója most felöleli a 300 kW - 2 MW teljesítményű gázmotorokat; a 4 - 66 MW kapacitású ipari és aeroderivatív (repülőgép hajtóművön alapuló) gázturbinákat; valamint az akár 425 MW-os nagyteljesítményű gázturbinákat.

Az új E sorozatú gázmotor a Miller ciklusú égető technológia termodinamikáján alapszik, amely nagy megbízhatóságot, minimális károsanyag kibocsátást és két javítás közötti hosszabb üzemidőket garantál. A körülbelül 47 százalékos mechanikai és 45,4 százalékos villamos hatásfokkal rendelkező motor magas teljesítményszintet kínál mind az elsődleges, mind a kapcsolt energiatermelő alkalmazások esetén. Az új motorsorozat helyi elektromos és hőenergia termelő és hűtési képessége a kereskedelmi, ipari és városi alkalmazások széles skálájánál kiváló költség-teljesítmény arányt kínál. A több mint 3.000 üzemórával rendelkező és a Siemens spanyolországi Minanoban levő motor-kutató és fejlesztő központjában átfogóan tesztelt berendezés megbízható és hatékony termék, versenyképes tőke- és üzemviteli költségekkel.

"Az új E sorozatú motor kompaktabb és hatékonyabb alternatíváját kínálja az energiatermelési piacon jelenleg rendelkezésre álló 2 MW-os berendezéseknek" - mondta Eva Garmendia, termékcsalád menedzser. "Továbbá az iparág egyik legrövidebb átfutási idejét tudjuk ajánlani, ahol csupán 24 hét telik el egy teljes generátor-csoport koncepciójának kialakítása és leszállítása között."

Az új motorsorozat kifejlesztését alapos piackutatás előzte meg, melynek során meghatározták a termék fő előnyeit. "A saját kategóriáján belül ez az új E sorozatú gázmotor a piacon kapható termékek legjobb alternatíváját kínálja ügyfeleinknek. A motort a legnagyobb hatásfok, nagy megbízhatóság, bizonyított technológia és a legkisebb helyigény: 34,5 köbméter jellemzi" - jelentette ki Inaki Iruretagoiena, a motor részleg kutatási és fejlesztési igazgatója.

Az E sorozatú Siemens motorok különösen jól használhatók a megújuló és hulladékot hasznosító energiatermelésben, az ipari- és kapcsolt (kogenerációs) energiaelőállítás során, valamint a kombinált hő- és villamosáram termelő (CHP) alkalmazásoknál. A helyi energiatermeléssel, és a hagyományos erőművekben jellemzően elveszett hő visszanyerésével a CHP technológia csökkenti az energiaköltségeket és a széndioxid kibocsátást.

A CHP nagy épületkomplexumok által használt általános alkalmazás, hasonlóan ahhoz, amit a Siemens németországi Erlangenben található campusához terveztek. Az erlangeni campusszal egy új városi körzetet hoznak létre, ami a Siemens világszerte első CO2 semleges telephelye. Erlangen városi közszolgáltató cégével együttműködve a campus CO2-semleges alapon fog működni a legkorszerűbb építészeti és energetikai technológiának köszönhetően. A campus távfűtésére és hűtésére decentralizált energiarendszert használnak, amely négy új SGE-86EM motoron alapuló, különálló kogenerációs rendszert alkalmaz. A rendszert egységes koncepció alapján valósítják meg, hogy alkalmazkodjanak a meglevő energetikai infrastruktúrához és elkerüljék a jelenlegi infrastruktúra költséges fejlesztésének vagy bővítésének szükségességét. Az egységek várhatóan 2018-ban érkeznek meg a telephelyre.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: