Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi bemutatta integrált Android operációs rendszerét az Audi Q8 sport koncepcióautóval

2017.05.29

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
Hétezer vendég a helyszínen, több millió követő világszerte az interneten keresztül: az Audi részt vett a híres Google I/O fejlesztői konferencián, ahol bemutatta elképzelését az infotainment rendszerek következő, teljesen integrált Androidot használó generációjáról.


Ez a premier új perspektívákat nyit, melyek lehetővé teszik a csatlakoztatási szolgáltatások eddiginél jóval gyorsabb fejlesztését.

A háromnapos Google I/O május 17-én kezdődött a Google főhadiszállásán Mountain View-ban - világszerte ezt az eseményt tartják a legnagyobb és legfontosabb fejlesztői konferenciának a szoftveriparban. Az egyik bemutatón olyan megoldást ismerhetett meg a közönség, amely az autós infotainment alkalmazások teljesen integrált részeként mutatta be az Androidot, amelyet az Android Open Source Community milliónyi tagja fejleszt folyamatosan.

Az Audi Q8 sport koncepciómodell technológiai platformja, amit az Audi a Google I/O-n bemutatott, már eleve Android alapokra épült. Az új funkciók, mint a zenefolyamot szolgáltató Spotify, a Google Play Music és a Google Assistant mind a közepén elhelyezett, nagyméretű MMI érintőképernyőn futnak. Az információ emellett az Audi virtuális kijelzőjén is megjelenik, közvetlenül a vezető látóterében. Az új szolgáltatásokat most először integrálták teljesen az Audi márkaspecifikus infotainment rendszerébe. Bár a navigációs térkép továbbra is az Audinál megszokott HERE adatbázist használja, a vezető dönthet úgy, hogy inkább a Google Maps segítségével tájékozódik. A beérkező üzenetek és hívások rendszerezésére szolgáló üzenetközpont teszi teljessé a koncepcióautó új szolgáltatásait.

Az Android teljes integrációjában hatalmas lehetőségek rejlenek. Az Android a világ legnépszerűbb mobilplatformja, amelynek több mint 1,4 milliárd felhasználója van világszerte. A nyílt Andoid közösség óriási szaktudása és kreativitása felgyorsíthatja az új alkalmazások fejlesztését. Az új appok azután hamar megtalálhatják az utat az autókig, újabb kapcsolt szolgáltatásként például, amennyiben megfelelnek a Google és az Audi követelményeinek. Mindezek alapja az Android platform. A vásárlók ennek számtalan előnyét élvezhetik, a rövidebb frissítési ciklusok mellett például a szolgáltatások sokkal színesebb palettájából választhatnak, amelyekből egyre több világszerte használható.

A jövő közlekedői egyre többféle tevékenységet szeretnének végezni az autókban, ehhez a beépített Android rendszer az okostelefonos alkalmazások teljes spektrumát elérhetővé teszi majd számukra.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Dell

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: