Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Robotvezérlés felhőből

2017.05.24

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A robomotion GmbH és a SOTEC Software Entwicklungs GmbH vállalatok szeretnék szélesebb közönség számára hozzáférhetővé tenni a felhő-technológiát. Ennek érdekében kifejlesztettek egy okostelefonnal vezérelhető robotalkalmazást. Ehhez az új KR 3 AGILUS KUKA robotot használják.


Átélhető robotvezérlés

A SOTEC Software Entwicklungs GmbH vállalattal közösen kifejlesztettünk a robothoz egy olyan vezérlési módot, amely a megszokottól eltérően nem fizikai, programozható logikai vezérléssel történik, hanem felhőből”, magyarázza Dr. Andreas Wolf, a robomotion GmbH ügyvezetője. A felszerelt KR 3 AGILUS KUKA robot ezáltal saját okostelefonnal vezérelhető. Az alkalmazás szakvásárokon és rendezvényeken kerül bemutatásra, és segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a felhő-technológia előnyeivel.

KR 3 AGILUS in Hands-on Industry 4.0 Solution from robomotion (1:55)
https://www.youtube.com/watch?v=eghAt9kk1bg 
A videón a KR 3 AGILUS okostelefonnal történő vezérlése látható.

A KUKA az IT és a mechanika összeolvasztására törekszik

Az ipari eljárások egyre inkább digitalizálásra, a termelés szempontjából lényeges komponensek pedig hálózatba kapcsolásra kerülnek. Ennek során a felhő fontos szerepet tölt be. Az intelligens hálózatba kapcsolás nagy lökést ad a termelékenységnek, a rugalmasságnak és a hatékonyságnak. Az olyan robotok, mint amilyeneket a KUKA már jelenleg is gyárt, kulcsfontosságú szerepet játszanak majd ebben.

Industrie 4.0

A KUKA az Industrie 4.0 vezető gondolkodója és úttörője. Itt többet is megtudhat arról, hogy miként ösztönzi a KUKA ezt az átalakulást.
https://www.kuka.com/de-de/technologien/industrie-4-0  

www.kuka-robotics.com     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: