Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

KUKA robotok a mikroelektronikában

2017.05.17

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Összesen 25 KUKA robot van a Possehl Electronics használatában a vállalat Baden-Württemberg tartományban, Niefern - Pforzheim városban található üzemében. Az üzemben a robotok komplex vezérműházakat készítenek járművek elektormos kormányműveihez.


A berendezések mozgatórugója: Három KR AGILUS robot helyezi az alkatrészeket nagy precizitással a förccsöntőgépbe.  

Három gyártósoron dolgoznak ipari robotok tizedmilliméter pontossággal

A robotok többek között speciális megfogókkal rendelkeznek. A megfogók lehetővé teszik, hogy a fröccsöntőgép 0,1 milliméter pontossággal végezze az előkészítést és a felszerszámozást. További előny: kimondottan rövid ütemidők. A járművek elektromos vezérlésénél alkalmazott komplex vezérműházak gyártásában több KR AGILUS sorozatú kisrobot, egy KR 5 arc robot és több közepes teherbírású KUKA robot vesz részt.

A Possehl 2013. óta három gyártósoron alkalmaz robotalapú automatizálást. Niefernben ehhez az automatizált gyártáshoz szabványosították a berendezés- és gyártási koncepciókat. A gyártósorokon összesen 25 KUKA robot végez klasszikus Pick & Place tevékenységeket. Mi ebben a különleges? Nos, a robotok tökéletesen összehangoltan mozognak és különösen precízen dolgoznak.

Robotic Electronics Manufacturing Results in Good ROI at Possehl - KUKA Partner Story (4:57)
https://www.youtube.com/watch?v=BvTzNXByQws  
Nézze meg videofelvételen, hogyan dolgozik tökéletesen összehangoltan 25 KUKA robot három gyártósoron.

A kisrobotok képezik a berendezések mozgatórugóját

A fröccsöntögép felszerszámozásához az előkészítést két KR 6 R900 típusú KUKA kisrobot végzi. Feladatuk: 52 sajtolt alkatrészt kell a legrövidebb idő alatt, ugyanakkor 0,1 milliméter pontossággal egy fröccsöntőgépbe helyezniük. A megmunkálást ezután a fröccsöntőgép végzi.

www.kuka-robotics.com     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: