Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens új komponenseket kínál energia monitoring rendszeréhez

2017.05.12

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens két új mérőműszerrel és egy bővítő modullal szélesítette Sentron portfólióját. A 7KM PAC3200T és 7KM PAC2200 standard szerelősínekhez csatlakoztatható, TÜV által tesztelt készülékek a váltakozó áramú rendszer összes releváns változóját mérik.


A készülékek integrált kommunikációs interfészek segítségével könnyen integrálhatók magasabb szintű automatizálási és energiagazdálkodási rendszerekbe a mért adatok további feldolgozása céljából. A powermanager szoftverrel együtt a készülékek olyan teljesítmény monitoring rendszert nyújtanak, amely különösen alkalmas és megfelelő kis- és középvállalatok számára. Az I(N), I(Diff), analóg 7KM PAC bővítőmodul felhasználásával további funkciókkal lehet szélesíteni a 7KM PAC3200 és 7KM PAC4200 mérőműszerek által kínált funkciókat.

A 7KM PAC sorozatba tartozó mérőműszerek pontosan, megbízhatóan és reprodukálhatóan érzékelik a betápok és  leágazások, vagy egyéni fogyasztók fogyasztási  adatait. Átfogó információt szolgáltatnak nem csupán az elektromos energia elosztásáról, hanem fontos mért értékeket is szolgáltatnak az erőművek állapotának és az energia minőségének felméréséhez. A kompakt 7KM PAC3200T mérőműszerek könnyen rögzíthetők a standard szerelősínekre, és ideálisan alkalmasak olyan felhasználásra, amikor nincs szükség a készüléknél történő megjelenítésre. A 7KM PAC2200 mérőműszerek használata hasonlóképpen könnyű. Ezek a sokoldalú fogyasztásmérők beépített kijelzőn jelenítik meg közvetlenül a legfontosabb mért értékeket. Kommunikációs interfészek felhasználásával energia monitoring rendszerekhez csatlakoztathatók Modbus TCP, Modbus RTU vagy M-Bus segítségével. Az adatok a mindkét mérőműszerbe beépített webszerver segítségével a készüléktől függetlenül is megtekinthetők. A mérőműszerek a powerconfig konfigurációs szoftverbe és a powermanager teljesítmény monitoring szoftverbe integrálva vannak. Megfelelnek az IEC61557-12 szabvány követelményeinek, a 7KM PAC3200T mérőműszerek esetében a 0,5%-os osztálynak, míg a 7KM PAC2200 mérőműszerek esetében az 1%-os osztálynak. Mivel nemzetközi jóváhagyással rendelkeznek, világszerte felhasználhatók.

Az I(N), I(Diff), analóg 7KM PAC bővítőmodul lehetővé teszi, hogy a sokoldalú 7KM PAC 3200 és 4200 mérőműszerek funkcióinak körét kiszélesítsék, így például az IEC61557-12 szabvány szerinti 1-es osztályú N vezetékméréssel és az A vagy B típusú különbözeti áram méréssel. A modul rendelkezik két analóg bemenettel is, például a különbözeti áram (IDiff), a hőmérséklet, az áramlás és a nyomás mérésére.

A energia monitoring rendszerek az energiaáramlásokat átláthatóvá teszik, ezáltal megteremtik az alapját az energiahatékonyság fokozásának. A fogyasztás optimalizálása révén elért pénzmegtakarításon túl a rendszerek nagyobb fokú megbízhatóságot biztosítanak az infrastruktúra terén és az ipari létesítményekben is azáltal, hogy folyamatosan figyelik az energiahálózatokat és az energia minőségét. A rendszeres és következetes energiafigyelés egyúttal növeli a tudatosságot a ténylegesen elfogyasztott energia mennyisége tekintetében is. A Sentron portfólióba tartozó energia monitoring rendszer szilárd alapot nyújt rendszeres energia auditokhoz és az ISO 50001 szabvány szerint működő energiagazdálkodási rendszer megvalósításához.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: