Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

2017.04.28

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
¤ Mind a név, mind az írásmód alaszkai őslakosok nyelvéből származik
¤ A KAROQ a „KAA‘RAQ“ (autó) és a „RUQ“ (nyíl) kifejezések kombinációja


¤  Egységes névadás a ŠKODA összes jelenlegi és jövőbeli szabadidő-autója esetében
¤  A ŠKODA következetesen tovább folytatja a szabadidő-autós offenzíváját a KAROQ modellel
¤  Az új kompakt szabadidő-autó a világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja

Mladá Boleslav, 2017. április 28. – KAROQ a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve. A név és az írásmód eredete az Alaszka déli partja mentén fekvő szigeten lakó Alutiiq népcsoport nyelvéből származik. Az új kompakt szabadidő-autó nevével a ŠKODA márka a ŠKODA KODIAQ írásmódjához igazodik, így egységes névadási rendszert teremt a már meglévő és a jövőbeli szabadidő-autói számára. A ŠKODA KAROQ első ízben május 18-án Stockholmban mutatkozik be a nagyközönség számára, s a ŠKODA SUV offenzívájának következő mérföldkövét jelenti.

Teljesen új fejlesztésű szabadidő-autó a ŠKODA KAROQ, amely minden mérete tekintetében új mércéket állít mind márkánk számára, mind a kategóriájában. Ezzel az új szabadidő-autóval megtesszük a következő, következetes lépést a szabadidő-autós stratégiánk útján” – mondta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. „A ŠKODA KAROQ meggyőző márka- és összetéveszthetetlen termékidentitással bír, ráadásul a jellegzetes ŠKODA-erősségek mellett új, érzelemdús formai nyelvezetünket is elhozza a kompakt szabadidő-autók közé” – tette hozzá Maier.

A ŠKODA KAROQ nevéhez az ihletet a Kodiak-sziget lakói adták – akárcsak a ŠKODA KODIAQ esetében. Az Alaszka déli partjai mentén fekvő sziget eldugott félszigete az 57. északi szélességi és a 153. nyugati hosszúsági fokon fekszik, s lenyűgöző vad, érintetlen táj jellemzi. Az ott élő Alutiiq népcsoporthoz tartozó őslakosok nyelvében az autót a „KAA‘RAQ“ kifejezés írja le. A nyilat „RUQ“ névvel illetik, ez a szimbólum a ŠKODA márka logójának központi eleme, a márka dinamizmusának egyik kifejezőeszköze. E két szó erőteljes kombinációjából született a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve – a ŠKODA KAROQ.

Fontos, hogy új szabadidő-autónknak erőteljes nevet adjunk. Mi több, ez egyúttal a modelleken átívelő nomenklatúrát is meghatározza szabadidő-autóink számára” – mondta Werner Eichhorn, a ŠKODA igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja. „Ezenkívül rendkívüli és emlékezetes márkaismertségi értéket teremtünk ügyfeleink számára” – folytatta Eichhorn.

A ŠKODA márka a „Stratégia 2025” programja keretében a modellkínálatának bővítését a következő években következetesen folytatja majd tovább. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagy SUV modellt vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó, a piaci bevezetése pedig 2017 második félévében kezdődik majd.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: