Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

LBR iiwa és összeszerelők kéz a kézben

2017.04.20

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A Dürr AG az autóiparban a végső összeszerelésnél végzett automatizált ragasztáshoz olyan robotcellákat fejlesztett ki a KUKA LBR iiwa szenzitív, könnyűépítésű robotok segítségével, amelyek képesek az ember és robot közötti együttműködésre.


Hozzájárulnak ahhoz, hogy többek között a tetőantenna-burkolatokat (GPS és rádió antenna, Shark) és a tartályokat még jobb minőségben lehessen beragasztani a karosszériába, segítségükkel időt lehet megtakarítani és csökkenteni lehet a darabköltségeket.

Precíz ragasztóvarrat az LBR iiwa hetedik tengelyének köszönhetően

A végső összeszerelésnél végzett automatizált tartályberagasztásnál a szakember a tartályt manipulátor segítségével egy forgóasztalra helyezi fel és hagyja, hogy a további megmunkálást közvetlenül a robot végezze el. Az LBR iiwa nagyon egyenletesen felviszi a ragasztóvarratot a tartályra és szenzorok segítségével figyeli a berendezésfejnél a varrat megfelelő magasságát. Ha az érzékeny, könnyűépítésű robot befejezte a munkát, a szakember a megadott helyzetben behelyezi a tartályt a járműkarosszériába.

Az LBR iiwa a tetőantenna-burkolat behelyezésekor felmerülő mindenféle zavart észlel

Az összeszerelő a tetőantenna-burkolat ragasztásánál manuálisan a robot megfogójába helyezi a munkadarabot, a robot pedig felemeli azt és a berendezés legfelső részén lévő ragasztófúvókához teszi. Az LBR iiwa alulról lassan a ragasztófúvókához vezeti a tetőantenna-burkolatot. Ott kezdődik meg a ragasztási folyamat és a fúvóka gondosan felviszi a ragasztó-varratréteget, miközben a robot végigmegy a pályán. Végül az összeszerelő, ismét a kiindulási pontban, elveszi a tetőantenna-burkolatot és beépíti a járműbe.

Robotic Gluing in Collaboration with Humans - LBR iiwa @ Duerr (2:05)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PdAXCNtXabc  
Nézze meg videón, hogyan segíti két KUKA LBR iiwa robot precíz és megbízható módon az összeszerelőt a végső összeszerelésnél végzett ragasztásban.

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: