Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Crossover-modell elektromos hajtással - Új tanulmány ötvözi a SUV-modellek és a kupék világát

2017.04.19

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
• Nulla károsanyag-kibocsátású modell összkerékhajtással és autopilot-üzemmóddal
• A crossover-modell az I.D. család újabb tagja


Wolfsburg/Sanghaj – Avantgárd elektromos járművekkel jelenik meg a közeljövőben a piacon a Volkswagen. Crossover tanulmánya az Auto Shanghai 2017 (április 19. - 29.) keretében tartott világpremierjével a Volkswagen e hónapban az elektromos mobilitás további fontos szereplőjére kínál kitekintést. A tanulmány a márka első elektromos hajtásrendszerű Crossover Utility Vehicle (CUV) modellje, amely egyszerre négyajtós kupé és Sport Utility Vehicle (SUV).

Az I.D. (Párizs, 2016) és az I.D. BUZZ (Detroit, 2017) premierjét követően az új koncepciómodell immár az I.D. család harmadik progresszív tagjaként képviseli a nulla károsanyag-kibocsátású jármű (Zero Emission Vehicle) új generációját, nagy hatótávval és karizmatikus e-mobilitás dizájnnal. Minden I.D. modell utastere újszerű világával csábít, amelynek kialakítása, variálhatósága, méretei és kényelme már átível a kategória határain.

Az I.D. család CUV-tagja sportos, interaktív és sokoldalú nulla károsanyag-kibocsátású modell, amelynek elektromos összkerékhajtása éppoly meggyőző a „városi dzsungel” forgalmában, mint a sportos életstílus autózásai során. A mai benzinmotoros gépkocsikét idéző nagy hatótávja révén hosszú túrákra is ideális jármű. Akárcsak az I.D. és az I.D. BUZZ, e tanulmánymodell is közlekedhet teljesen automatikus üzemben. Elegendő megnyomni a kormánykerék Volkswagen-emblémáját és máris aktív az autonóm üzemmód. A kormánykerék ekkor elektromosan a műszerfalba süllyed, közös egységet alkotva a teljes egészében digitális kijelző- és kezelőelemekkel. Az elektromos autó lézerszkenner, illetve ultrahangos és radarérzékelők, valamint kamerák segítségével érzékeli környezetét és a közlekedés többi résztvevőjét.

A Volkswagen egyértelmű célkitűzésként fogalmazta meg, hogy az elektromos hajtást világméretű termékoffenzívával a következő évtized közepére a startup-szintről a nagysorozatú gyártásba emelje át. A Sanghajban bemutatott tanulmány már konkrét kitekintést kínál 2020-ra, jól érzékeltetve, hogy milyen sokrétű lehet a jövő nagysorozatú modelljeinek kínálata.

A Volkswagen márka a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország összesen több mint 50 helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2016-ban mintegy 5,99 millió gépkocsit gyártott, köztük olyan kiemelkedően népszerű modellsorozatokkal, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. Jelenleg a Volkswagen világszerte 218 ezer főt foglalkoztat, a márka 7700 márkakereskedése pedig 74 ezer dolgozónak ad munkát. A Volkswagen folyamatosan dolgozik az autógyártás további fejlesztésén. Az E-mobilitás, a Smart mobilitás és a márka digitális átalakítása a jövő tekintetében egyaránt kulcsfontosságú stratégiai területnek számít.

www.volkswagen.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: