Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A berlini „What drives you” kiállítás alkalmával bemutatkozik a ŠKODA izgalmas világa

2017.04.12

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A DRIVE. Volkswagen Group Forum „What drives you?” ŠKODA-kiállítása 2017. április 1. és július 8. között látogatható
› A ŠKODA kiállításának középpontjában a dizájn, a connectivity és a szponzori tevékenység áll


› Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt üdvözölhette a kiállítás megnyitóján
› Négykerekű sztárvendégek: a nagyméretű SUV-modell ŠKODA KODIAQ, a felfrissített „bestseller” ŠKODA OCTAVIA és a csúcsmodell ŠKODA SUPERB
› Kiállítás a ŠKODA legnagyobb európai piacának szívében
› Erős partnerség: a ŠKODA immár több mint 25 esztendeje a Volkswagen-csoport tagja

Mladá Boleslav/Budapest, 2017. április 12. – Április 1. és július 8. között mutatja be „What drives you?” kiállítása keretében a márka sokoldalú világát a ŠKODA. A tárlatnak a berlini DRIVE. Volkswagen Group Forum ad otthont, ahol modern stílusú környezetben, 1200 négyzetméteren fedezhetik fel a látogatók a dizájn, a connectivity és a szponzori tevékenység egyaránt aktuális és izgalmas témáit. A kiállítás megnyitóján Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke a hivatalos látogatáson Németországban tartózkodó Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt is üdvözölhette.

A ŠKODA napjainkban már a nemzetközi volumengyártók körének tagja. Legjelentősebb európai piacaként Németország meghatározó szerepet játszik a vállalat sikereiben. Különösen nagy örömmel tölt el minket, hogy elsőként Németországban mutathatjuk be a ŠKODA márka világát” – jelentette ki Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. „A ŠKODA töretlenül halad növekedési pályáján, s tovább kívánja erősíteni márkaimázsát az elkövetkező évek során. ’Stratégia 2025’ programunk szabad utat nyitott a ŠKODA jövője előtt. Ennek fontos részét képezi SUV-modelljeink offenzívája, amelyet ŠKODA KODIAQ sorozatunkkal indítottunk. A márka első nagyméretű SUV-modellje a dizájn, a connectivity és a szponzori tevékenység témáinak további kiállítási darabjai mellett ugyancsak a ’What drives you?’ kiállítás része” – folytatta Bernhard Maier.

A kiállítás megnyitóján Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt is üdvözölhette. A kormányfő a német-cseh jószomszédi kapcsolatokról és együttműködésről szóló szerződés aláírásának 25. évfordulója alkalmából látogatott Berlinbe. Ez az 1992-es megállapodás szolgál az egykori Csehszlovákiában lezajlott Bársonyos Forradalom, illetve Németország újraegyesítése óta a német-cseh kapcsolatok alapjául. Ezért is viselte különösképpen szívén Sobotka miniszterelnök e látogatást a ŠKODA kiállításán. A cseh autógyártó és a Volkswagen immár negyedszázada dolgozik ugyanazon vállalatcsoport részeként, újabb és újabb értékesítési rekordot állítva fel azóta. Így válik a német-cseh barátság e kiváló példája immár világméretű sikertörténetté.

A DRIVE. Forumban a cseh kormányfő megtekinthette, miként jelenik meg a jelentős cseh vállalat a ŠKODA hazáján kívül, ez esetben legjelentősebb európai piacán, Németországban, s hogyan járul hozzá a márka immár érzelmekben gazdagabb imázsa a ŠKODA sikereihez.

Az elmúlt évek során a ŠKODA több dizájntanulmányával is nagy feltűnést keltett. A márka izgalmas és érzelemdús formai nyelvezete különösen legújabb modelljeiben tükröződik jól érzékelhetően, mint például a felfrissített ŠKODA OCTAVIA vagy épp az új ŠKODA KODIAQ. A „What drives you?” kiállítás a ŠKODA új formai génjeinek fejlődését mutatja be, amelyet harmonikus arányok, precíz vonalvezetés és határozott élek, valamint a kristályüvegeket idéző háromdimenziós hatás jellemez. Apropó, kristályüveg: a DRIVE. Forum látogatói egy cseh üvegművész szakmai irányítása mellett csiszolhatják ki saját üvegtárgyukat, amit azután haza is vihetnek.

A connectivity tematikus rész azt mutatja be, milyen előnyeit élvezheti a vezető, ha a ŠKODA folyamatos internet-kapcsolattal is rendelkezik. Az okostelefon induktív töltésétől a WLAN-hotspoton át, egészen a ŠKODA Connect sokoldalú szolgáltatásaiig látható itt átfogó áttekintés a különböző connectivity-megoldásokról, filmek segítségével is szemléltetve az egyes innovatív rendszerek működését. A ŠKODA Connect rendszere jelenleg a nagyméretű SUV-modell KODIAQ és a felfrissített „bestseller” OCTAVIA sorozat tagjaihoz áll rendelkezésre, ezt követően pedig a FABIA, a RAPID és a SUPERB kínálatában is megjelenik majd.

A dizájn és a connectivity mellett a márka szponzori tevékenysége alkotja a kiállítás harmadik részét. A kerékpár- és az autósport, illetve a jégkorong ŠKODA által támogatott kiemelt eseményei világszerte millióknak kínálnak igényes szórakozást. 2017-ben a cseh márka immár tizennegyedik alkalommal lesz a Tour de France hivatalos támogatója és járműpartnere. A Franciaország és Németország által közösen rendezett jégkorong-világbajnokság főtámogatója ugyancsak a ŠKODA – immár összesen 25. alkalommal. Ezzel a cseh gyártó már a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet, ez ugyanis a leghosszabb világbajnokság-szponzorációs tevékenység a világon. A ŠKODA mindezeken túl a raliversenyek egyik legsikeresebb szereplője szerte a világon, pilótái már önmagában az elmúlt év során is számos nagy sikert ünnepelhettek a ŠKODA FABIA R5 volánja mögött. 2016-ban Esapekka Lappi és Janne Ferm diadalmaskodott az FIA Rali Világbajnokságon (WRC 2). Emellett a ŠKODA Dél-Amerikában, az ázsiai/csendes-óceáni térségben és a Közel-Keleten is nyert kontinensbajnokságokat, amit kilenc országos bajnoki cím tett teljessé. A DRIVE. Volkswagen Group Forum látogatói testközelből ismerkedhetnek meg a turbómotoros és összkerékhajtású FABIA R5 versenygéppel, de a raliszimulátor virtuális valóság szemüvege segítségével saját versenyzői képességeiket is tesztelhetik.

A DRIVE. Forum – a Volkswagen-csoport márkáinak élményvilága
A DRIVE. Volkswagen Group Forum Berlin szívében, a Brandenburgi kapu közvetlen közelében, a Friedstrichstraßén található, s a különleges bemutató lehetőségét kínálja a Volkswagen-csoport összesen tizenkét márkája számára. A látogatók itt több mint 4500 négyzetméteren fedezhetik fel újra a mobilitást és ismerkedhetnek meg a vállalatcsoport tagjainak a környezetvédelem, a hosszú távú fenntarthatóság, a fejlesztés, az alternatív hajtásrendszerek, a technika és a dizájn kérdésköreiről alkotott megközelítéseivel.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg hét személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Citigo, a Fabia, a Roomster/Praktik, a Rapid, az Octavia, illetve a Yeti és a Superb.
›    2013-ban világszerte mintegy 920.800 autót szállított ki ügyfeleinek
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: