Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Változatlanul vezető szerepben a Schneider Electric

2017.02.02

Forrás: Morpho Communications, Schneider Electric Sajtóközlemény
A Gartner 2016-os Magic Quadrant jelentésében immáron harmadjára ismeri el a vállalatot az adatközponti infrastruktúra menedzsment piacának vezetőjeként


Budapest, 2017. február 2. – A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a vezető információ-technológiai piackutató és tanácsadó vállalat, a Gartner Inc. immáron a harmadik egymást követő évben sorolta a vállalat StruxureWare™ for Data Centers szoftver csomagját a vezetők közé a Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM) Tools1  elemzésében. A Schneider Electric nagyra értékeli a helyezést, hiszen ezzel is elismerték a képességeit az integrált, rugalmas és innovatív DCIM megoldási csomag fejlesztése terén, amit az elmúlt évben megjelent új felhő és kolokációs (szerver elhelyezési) lehetőségek is alátámasztanak.

A Magic Quadrant riport alapos vizsgálati folyamata 15 értékelési szempontot vesz figyelembe. A Gartner az adatközponti infrastruktúra menedzsment eszközöket két szempont alapján vizsgálta: a megoldáshoz kapcsolódó jövőbeni elképzelések, illetve a megoldással jelenleg is megvalósítható lehetőségek alapján. A Schneider Electric meglátása szerint a StruxureWare for Data Centers segítségével a felhasználók felügyelhetik és elemezhetik az infrastruktúrájuk működését, így az adatközpont integritásának megőrzése, a leállások kockázatának, valamint a karbantartási költségek csökkentése mellett tudják optimalizálni az üzemeltetést és növelni a hatékonyságot.

Az olyan feltörekvő technológiák, mint a Dolgok Internete (Internet of Things) vagy a felhő megoldások terjedése, növelik az adatközpontok komplexitását és a költségeiket is. Az adatközpontok megtérülésének maximalizálása – bármilyen környezetben – kizárólag egy rugalmas, összekapcsolt, intelligens, és adatvezérelt üzemeltetéssel biztosítható. Úgy véljük, hogy a Gartner Magic Quadrant for DCIM elemzésében harmadszor vezetőként szerepelni nagyszerű elismerése a Schneider Electric DCIM csomag átfogó képességeinek, beleértve a nemrég bevezetett felhő alapú StruxureOn™ és a kolokációkra fókuszáló StruxureWare Data Center Operation 8.0 megoldásokat” – mondta Kim Povlsen, a Schneider Electric Digitális szolgáltatásokért és adatközponti szoftverekért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Ezek a rendszerek amellett, hogy kihasználják a Dolgok Internete nyújtotta lehetőségeket, áthidalják az IT és az épületüzemeltetés közötti szakadékot is. Az adatközpontok koordinátorai nagyobb rálátást nyernek az eszközeikre és a kapacitásaikra, így a kockázatkezelési lehetőségek, a tervező eszközök, valamint a megelőző karbantartást segítő funkciók mind a hatékonyabb üzemeltetés és a magasabb rendelkezésre állás elérését segítik.

A Schneider Electric StruxureWare for Data Centers csomagja lehetővé teszi a hatékonyság maximalizálását az adatközpont teljes élettartama alatt a tervezéstől az építésen át az üzemeltetésig, a saját vállalati és a kolokációs adatközpontokban egyaránt. A StruxureOn digitális szolgáltatás összeköti az adatközpont fizikai infrastruktúra eszközeit a Schneider Electric felhővel, ami azonnali rálátást nyújt a rendszerek állapotára és teljesítményére mobil eszközökön keresztül is, beleértve a karbantartási és szerviz igényeket. A tárolt adatokat felhasználó analitikai funkciók figyelmeztetnek a hibalehetőségekre, jelentősen csökkentve a hibák számát, amelyek elkerülhetők a kritikus berendezések szervizelésével.

A Gartner nem támogatja egyik kutatási kiadványban bemutatott gyártót, terméket és szolgáltatást sem. Nem azt javasolja a technológia felhasználóknak, hogy csak a legmagasabb értékelést kapó vagy más módon kiemelt gyártókat válasszák. A Gartner kiadványai a Gartner kutatási szervezet véleményét mutatják be és nem értelmezendőek tényállításként. A Gartner kizár minden piackutatással kapcsolatos kifejezett vagy burkolt garanciális felelősséget, beleértve a kereskedelmi értékre, a megfelelőségre vagy adott célra vonatkozókat.

1 Gartner "Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management Tools" by April Adams, David J. Cappuccio, Neha Kumar, Tiny Haynes, October 10, 2016

A Schneider Electricről
A Schneider Electric az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője. A 2015-ös gazdasági évben vállalatunk 27 milliárd eurós árbevételt ért el, és 100 országban több mint 160.000 alkalmazottunk segíti ügyfeleinket abban, hogy energiagazdálkodásukat és folyamataikat biztonságossá, megbízhatóvá, hatékonnyá és fenntarthatóvá tegyék. A legegyszerűbb kapcsolóktól kezdve az összetett rendszerekig technológiánk, szoftvereink és szolgáltatásaink segítséget nyújtanak ügyfeleinknek abban, hogy tökéletesíthessék tevékenységük szabályozását és automatizálását. Összekapcsolt technológiáinknak köszönhetően iparágak újulhatnak meg, városok alakulhatnak át, és életek válhatnak gazdagabbá. A Schneider Electricnél ezt úgy hívjuk: Life is On.

www.schneider-electric.hu  
www.morpho.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: