Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hetedjére is a világ legetikusabb vállalatai között a Schneider Electric

2017.04.03

Forrás: Morpho Communications, Schneider Electric Sajtóközlemény
Az Ethisphere Institute idén is elismeréssel jutalmazta a Schneider Electric etikai és felelősségvállalási elhivatottságát


Budapest, 2017. április 3. – A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy tevékenységét ismét díjjal ismerte el az üzleti etika normarendszerének kialakításában és fejlesztésében élen járó kutatóintézet, az Ethisphere® Institute. A világ legetikusabb vállalatainak járó kitüntetést sorozatban hetedik éve nyerte el a Schneider Electric. A World’s Most Ethical Company® (a világ legetikusabb vállalatai) listával az Ethisphere Institute idén immár tizenegyedik éve részesíti elismerésben azokat a szervezeteket, amelyek az etikus magatartásban látják nyereségük hajtóerejét és versenyelőnyük kulcsát, ezzel példamutató vezetői magatartást tanúsítva ágazatukban. Idén összesen 124 cég szerepelt a világ legetikusabb vállalatai között, 19 ország 52 különböző iparágából. A gépgyártás kategóriában mindössze két vállalatot tüntettek ki, ezek egyike a Schneider Electric.  

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Etisphere Institute sorozatban hetedszer is elismerésben részesített minket. Ez is bizonyítja, hogy vállalatunk kiemelt figyelmet szentel az etikai kihívásoknak, emellett hatékonyan és eredményesen, a vállalati értékekkel összhangban kezeli azokat. Ezáltal ügyfeleink is meggyőződhetnek arról, hogy a lehető legszigorúbb etikai normákat követjük, valamint törődünk a bolygónkkal és a társadalommal” – mondta Emmanuel Babeau, a Schneider Electric pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese és a vállalat etikai és felelősségvállalási bizottságának elnöke.  

A legetikusabb vállalatokként kitüntetett cégek világszerte együttműködnek a helyi közösségekkel, a diverzitást és a befogadást ösztönző stratégiákat alkalmaznak, és a hosszú távú tervezést fenntartható üzleti előnynek tekintik. Minden munkatársának gratulálunk ahhoz, hogy a cég a világ legetikusabb vállalatai közé tartozik” – mondta Timothy Erblich, az Etisphere vezérigazgatója.

Globális elköteleződés a felelősségvállalás és az etikus magatartás iránt

A vállalat számára az etikus és felelős vállalati irányítás kulcsszerepet játszik a növekedésben és a versenyképesség fenntartásában. Ezek kezelése a Felelősségvállalási irányelvekben meghatározott módon történik, amely egységes iránymutatást biztosít a cégcsoport munkatársai számára a felelősségteljes magatartásra vonatkozóan. A dokumentum a vállalat irányítási elvei, a Globális szabályzat (Global Compact) 10 irányelve, Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, valamint a nemzetközi munkaügyi normák figyelembe vételével készült.

Az esetlegesen felmerülő etikai problémák kezelésében a „Felelősségi és etikai eljárások” program is segítséget nyújt a Schneider Electric alkalmazottainak. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak a programról, amelyet időről időre felülvizsgálnak, és 2015 eleje óta az etikus teljesítmény mutatójaként szolgál a vállalat fenntarthatósági mutatószámrendszerében. A Planet & Society Barometerben 2016 végén ez a mutató jóval meghaladta a célkitűzést: a vállalat egységeinek 93 százaléka felelt meg a felmérésen. A cél, hogy 2017 végére ez a mutató elérje a 100%-ot.
 
A világ legetikusabb vállalatainak 2017-es listája megtekinthető az Ethisphere weboldalán:
http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/ 

Az Ethisphere® Institute
Az Ethisphere® Institute a vállalatok magatartását, piaci megítélését és üzleti sikerét javító etikus üzleti gyakorlatok normarendszerének kialakításában és fejlesztésében világvezető vállalat. Mélyreható szakmai ismeretekkel rendelkezik a vállalatok alapvető etikai normáinak mérésében és meghatározásában olyan, adatokon alapuló módszerek használatával, amelyek hozzájárulnak a vállalati magatartás fejlesztéséhez. Az Ethisphere hiszi, hogy a feddhetetlenség és az átláthatóság nagy hatással van a nyilvánosság bizalmára, valamint a szervezetek pénzügyi teljesítményére.

A Schneider Electricről
A Schneider Electric az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője. A 2016-os gazdasági évben vállalatunk 25 milliárd eurós árbevételt ért el, és 100 országban több mint 160.000 alkalmazottunk segíti ügyfeleinket abban, hogy energiagazdálkodásukat és folyamataikat biztonságossá, megbízhatóvá, hatékonnyá és fenntarthatóvá tegyék. A legegyszerűbb kapcsolóktól kezdve az összetett rendszerekig technológiánk, szoftvereink és szolgáltatásaink segítséget nyújtanak ügyfeleinknek abban, hogy tökéletesíthessék tevékenységük szabályozását és automatizálását. Összekapcsolt technológiáinknak köszönhetően iparágak újulhatnak meg, városok alakulhatnak át, és életek válhatnak gazdagabbá.
A Schneider Electricnél ezt úgy hívjuk: Life is On.

www.schneider-electric.hu   
www.morpho.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Schneider Electric ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: