Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens 'WINDEA La Cour' elnevezésű szervizelő hajója kapta az Offshore Support Journal díját 2017-ben

2017.02.17

Forrás: Siemens, Hírek
A nyertes pedig a WINDEA La Cour. Szerda éjjel, az Offshore Support Journal (OSJ) szaklap Londonban tartott éves konferenciáján a Siemens kék színű szervizelő hajójának (SOV) ítélték oda az idei díjat, elismerve annak egyedülálló tervezési koncepcióját.


A zsűri véleménye szerint ez a speciális célokra kifejlesztett hajó, mely szervizelő tevékenységét 2016 szeptemberében kezdte el Hollandiában a 600 MW-os Gemini tengeri szélerőművel kapcsolatban "jelentős mértékben hozzájárult a megújuló energiaforrások tengeri létesítményeivel kapcsolatos piac fejlődéséhez 2016 során." A Bernhard Schulte cég által üzemeltetett hajót 2016-ban szállították le a vízi járművet bérlő Siemens Wind Power számára.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek az OSJ díjnak" - mondta René Cornelis Wigmans, a Siemens Wind Power tengeri és repüléstechnikai megoldások részlegének vezetője. "A díjjal elismerik, hogy a speciális szervizelő hajók alkalmazása jelentős előrelépést jelent a tengeri szélerőművek helyszíni karbantartásához szükséges szervizelési logisztika költséghatékony biztosításához az adott projekt teljes életciklusa során, a lehető legnagyobb rendelkezésre állás elérése érdekében."

A 88 méter hosszú hajó a tengeri szélturbinák üzemeltetését és karbantartását támogató platformként funkcionál, ideértve a műszaki személyzet elhelyezését és szállítását. Egy speciálisan kialakított átjárónak köszönhetően kivételesen biztonságos és megbízható hozzáférést tesz lehetővé a tengeri szélturbinákhoz. Egy fedélzeti raktárból biztosítják a szükséges tartalék alkatrészeket. A hajó konstrukciójának jellemző vonása az úgynevezett X-BOW (hajóorr) és az X-STERN (hajófar) kialakítású hajótest. A kisebb mértékű kilengés, vibráció és zajszint eredményeként mindkét jellemző a fedélzeten tartózkodó műszaki szakemberek nagyobb kényelmét szolgálja. A WINDEA La Cour 60 fő elhelyezését teszi lehetővé egyszemélyes kabinokban, melyek közül 40 a szélturbinák szervizelését végző szakemberek számára van fenntartva.

www.siemens.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: