Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége

2017.03.03

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
¤ A hatóságok jóváhagyták a Volkswagen Truck & Bus GmbH részesedés szerzését, az egyesült államokbeli Navistar International Cooperation-ban
¤ A Volkswagen Truck & Bus 256 millió dollárt fizet a Navistar cég részvényeinek 16,6%-áért


¤  A beszerzést célzó közös vállalkozás, a Global Truck & Bus Procurement LLC létrejött, és megkezdte tevékenységét
¤  Andreas Renschler vezérigazgató és Matthias Gründler pénzügyi igazgató a Navistar igazgató tanácsának tagjai
¤  Andreas Renscler: A hatóságok döntése után indulhat a Navistarral kötött stratégiai szövetségünknek. Az újonnan létrehozott beszerzési közös vállalkozás azonnal megkezdi működését. Ez a jövő vonatkozásában mindkét létrehozó partnert erősebb pozícióba helyezi

Budapest, 2017. március 03. – A Volkswagen Truck & Bus GmbH – amely magába foglalja az MAN-t, a Scania-t, a Volkswagen Caminhoes e Onibus-t, illetve a RIO márkákat- és az egyesült államokbeli, haszonjárműveket gyártó Navistar International Corporation között megkötött a stratégiai szövetség megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását. A Volkswagen Truck & Bus 16,6%-os részesedést szerzett a Navistarban, a részvényekért egyenként 15,76 dolláros árat fizetett. A vásárlás teljes ára 256 millió dollár, és tőkeemelést jelent.

Az együttműködés elsősorban a technikai alkotóelemek és a beszerzések terén történik. A Navistar belső határozatát követve a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, Andreas Renschler és Matthias Gründler pénzügyi igazgató a Navistar Igazgató Tanácsának tagjaivá váltak.
A hatóságok megadták a zöld jelzést a Navistarral kötött stratégiai szövetségünknek. Az újonnan létrehozott beszerzési együttműködés azonnal megkezdi működését. Ez a jövőre nézve mindkét alapító partnert erősebb pozícióba helyezi. A stratégiai szövetség a Volkswagen Truck & Bus-nak hozzáférést jelent a rendkívül fontos észak-amerikai piachoz. Ez óriási fontosságú lépés a felé, hogy „világméretekben tevékenykedhessünk”- mondta Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója.
 
Troy Clarke, a Navistar elnök-vezérigazgatója ehhez hozzátette: „A Volkswagen Truck & Bus céggel kialakított együttműködés mérföldkövet jelent cégünk történetében, és számos előnyt jelenteni majd mindkét cég számára, rövid- és hosszabb távon egyaránt. Most, hogy az üzleti tranzakció lezárult, gyorsan megkezdjük az együttműködést egy iparág-vezető, stratégiai partnerrel annak érdekében, hogy növeljük súlyunkat világméretekben, megerősítsük versenyképességünket, és szélesebb körű hozzáférést biztosítsunk ügyfeleinknek a legkorszerűbb termékekhez, technológiákhoz és szolgáltatásokhoz.

Megkezdődik a műszaki együttműködés a Volkswagen Truck & Bus GmbH és a Navistar között
A Volkswagen Truck & Bus a Navistar egyik kulcsfontosságú partnerévé válik. A Navistarnak így lehetősége lesz, hogy a jövőben profitáljon a Volkswagen Truck & Bus fejlett hajtáslánc technológiáiból. Másrészt ez jelentősebb darabszám emelést jelent majd a Volkswagen Truck & Bus számára, mivel az együttműködési lehetőségeket az önvezető járművek, az alternatív üzemanyag technológiák és az összekapcsolhatóság területein is megvizsgálják. Ez kiemeli a Volkswagen Truck & Bus törekvését, hogy ügyfeleinek az egész világon okos és környezetbarát megoldásokat kínáljon.

A közös vállalat a beszerzésre és a Szövetségi Tanács
A beszerzési láncolatban kialakított szorosabb együttműködés jelentőségét az adja, hogy a szövetség mindkét tagja profitálhat a költségek csökkentésből és a nagyobb méretek jelentette gazdasági előnyökből. Ennek érdekében a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar közösen megalapította a Global Truck & Bus Procurement LLC-t, amelynek a székhelye az Illinos állambeli Lisle-ben van, és amelyik azonnal megkezdi működését.

www.vwh.hu      


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: