Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ad hoc közleményt bocsát ki a Volkswagen AG

2017.01.11

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (United States Department of Justice), valamint az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határőrségével (U.S. Customs and Border Protection).


A tárgyalások célja egyezséget kötni az Amerikai Egyesült Államokban a dízelüggyel összefüggő bizonyos büntetőjogi nyomozások és bizonyos polgári jogi bírságok kapcsán.

Megerősíti ezenkívül a Volkswagen AG azokat a piaci híreszteléseket, amelyek szerint a vállalat sikeresen kidolgozott egy konkrét egyezségi tervezetet a fent megnevezett amerikai hatóságokkal. Ez az egyezségi tervezet körülbelül 4,3 milliárd dollár összegű büntetőjogi és polgári jogi bírságra vonatkozik. Ezenfelül a tervezet a megfelelőségi és kontrollingrendszerek további erősítését irányozza elő, amelynek része egy független felügyelő (Independent Monitor) kinevezése a következő három évre. Emellett a tervezetnek része a bűnösség elismerése (Guilty Plea) az Amerikai Egyesült Államok meghatározott büntetőjogi törvényeinek megsértése kapcsán, valamint a tényállás elismerése (Statement of Facts), amely alapján a vállalat a büntetéseket megfizeti.

A egyezség megkötéséhez azonban még szükséges a Volkswagen AG igazgatótanácsának és felügyelőbizottságának, valamint a konszern további érintett vállalataiban az illetékes testületek hozzájárulása. Az érintett grémiumok a kérdést rövid időn belül napirendre tűzik, lehetőség szerint még 2017. január 12-e előtt. A egyezség elfogadása az Amerikai Egyesült Államok illetékes hatóságainak feladata, és azt még jóvá kell hagynia az Amerikai Egyesült Államok megfelelő bíróságainak.

Amennyiben valóban létrejön az egyezség, akkor a kifizetési kötelezettségek előreláthatólag a jelenleg e célra elkülönített tartalékoknál nagyobb pénzügyi terhet jelentenek majd. Még számos további tényezőtől függ, hogy mindez milyen hatással bír majd a 2016-os eredményre, így ez most még nem határozható meg.

www.vwh.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: