Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Scania fosszilis energiahordozóktól mentes elektromos áram használatára tér át

2017.03.30

Forrás: Scania, Hírek
A Scania 2020-ra világszerte, ahol csak lehet, fosszilis energiahordozóktól mentesen előállított elektromos áram használatára tér át. Ezt az ígéretet tette a Scania a 2017-es Föld Órája alkalmával.


 A vállalat dániai, franciaországi, norvégiai, lengyelországi és svédországi tevékenységeihez felhasznált összes elektromos áram már jelenleg is fosszilis energiahordozóktól mentes.

A Scaniának a fenntartható szállítási rendszerekre való átállásban játszott vezető szerepért tett erőfeszítései nemcsak az intelligens és energiahatékony szállítási megoldások kifejlesztésére terjednek ki, hanem a vállalat saját energiafelhasználásának optimalizálására is.

A Scaniának magának is élenjárónak kell lennie ebben az átállásban. Szigorú követelményeket támasztunk a beszállítóinkkal szemben, hogy tartsák magukat a legmagasabb szintű környezetvédelmi szabványokhoz, és alkalmazzanak új, illetve innovatív technológiákat. Sok ügyfelünk szintén ambiciózus környezetvédelmi célkitűzéseket követ” – mondta Anders Williamsson, a Scania alelnöke és beszerzési vezetője.

Az átállás a fosszilis energiahordozóktól mentes energia használatára jelentősen csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást egy olyan méretű gyártóvállalat esetében, mint a Scania. Azonban a Scania elkötelezettsége nem korlátozódik csupán a gyártóüzemeire, hanem minden tevékenységére kiterjed, nem utolsósorban több száz Scania márkaszervizre is.

Skandináviában a Scania által felhasznált energia elsősorban vízerőművekből származik. Franciaországban és Lengyelországban a szél- és a napenergia a legelterjedtebb.

Azokban az országokban, ahol nem szabályozzák az energiapiacot, a Scania nem tud fosszilis energiahordozóktól mentes forrásból elektromos áramot beszerezni. Ezekben az országokban a Scania rendelkezésre álló alternatívákat alkalmaz majd a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozására.

A Scania célja 2020-ig végrehajtani az átállást a fosszilis energiahordozóktól mentes elektromos áram használatára az összes olyan országban, ahol ezek az alternatívák rendelkezésre állnak. Jelenleg a Scania által beszerzett vagy házon belül előállított elektromos áram 79 százaléka fosszilis energiahordozóktól mentes forrásokból származik. Többek között Olaszország, Hollandia és az Egyesült Királyság is azon országok közé tartozik, amelyek a következők lesznek a 100%-osan fosszilis energiahordozóktól mentes elektromos áram használatára való átállásban.

www.scania.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: