Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nagy pontosságú és zavarvédett digitális ultrahangos áramlásmérő rendszer

2017.04.07

Forrás: Siemens, Hírek
Az új SITRANS FST030 digitális ultrahangos áramlásmérő elektronika és a már jól bevált FSS200 kívülről felcsatolható, ultrahangos áramlásmérő érzékelő fejek ötvözésével megjelent a Siemens legújabb ultrahangos áramlásmérő családja a SITRANS FS230.


Az új áramlásmérő rendszer zavarvédett és nagy pontosságú mérést kínál víz-, szennyvíz-, energia-, élelmiszer-, gyógyszer és vegyipari területeken.

A SITRANS FST030 elektronika az innovatív digitális jelátalakítónak köszönhetően, a mérőfejekből érkező jelet a legelső lehetséges ponton digitalizálja, így optimalizálja a jel-zaj viszonyt. A kategóriájában egyedülálló 100 Hz-es adatfrissítésnek és a beépített PerformancePLUS algoritmusnak köszönhetően, 0,5… 1% mérési pontosság és kiváló nullpont stabilitás mellett, a legkisebb áramlásváltozást is felismeri. A csővezeték paramétereit konfiguráló menüben a legkülönbözőbb, kedvezőtlen megelőző csőszakasz feltételek adhatók meg, így automatikusan kompenzálható az áramlási profil rendellenességeiből adódó mérési hiba. A SITRANS FST030 átfogó diagnosztikai funkciókat is kínál, melyekkel figyelhető a buborék tartalom, a jelminőség, a hangsebesség, a hőmérséklet és a folyadék típusa. Ezek a funkciók visszajelzést adnak a mérési folyamatról, és jelentősen megkönnyítik a megelőző karbantartást.

Úgy tervezték, hogy a SITRANS FST030 az üzembe helyezéstől kezdve felhasználóbarát élményt nyújtson, ezt segítik az egyszerűsített szerelőkészletek és az egyes alkalmazásoknak megfelelő üzembehelyezési varázslók. A multi paraméteres mérésnek megfelelően, a kezelőfelületen (HMI) hat különböző nézet állítható be, melyeken többek között a tömegáram, az üzemi és a normál térfogatáram valamint a sűrűség is megjeleníthető. A támogató eszközök segítségével a tanúsítványok, az eseménynapló illetve a mérési és diagnosztikai adatok könnyedén elérhetőek. Az elektronikában megtalálható digitális platform a kezelőfelülettel, a menüszerkezettel, a különböző tápegység és kommunikációs modulokkal már bizonyított a SITRANS FC030 digitális tömegáram mérőnél.

A SITRANS FST030 elektronika úgy lett kifejlesztve, hogy illeszkedjen a meglévő FSS200 felcsatolható, ultrahangos áramlásmérő érzékelő fejekhez, melyek a technológia megszakítása nélkül, akár DN10000 névleges átmérőjű csővezetékekre is felszerelhetők. Mivel a mérőfejek nem rendelkeznek mozgó alkatrésszel, és nem érintkeznek a közeggel, a SITRANS FS230 gyakorlatilag karbantartásmentes, így üzemeltetési költsége alacsony.

www.siemens.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: