Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB és a robotok

2012.06.10

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB széleskörű tapasztalatával, világszerte elismert referenciáival, különböző iparágakban megszerzett tudásával kínál robotokat, perifériákat és moduláris felépítésű megmunkálási megoldásokat a különböző iparágak számára.


A folyamatos technológiai fejlődés biztosítja, hogy segíteni tudunk ügyfeleinknek a minőség javításában, a produktivitás növelésében, a fenntartási költségek csökkentésében, a munkahelyek biztonságának növelésében és a gyártás rugal­masságának növelésében energiatakarékos robotos automa­tizálással. Robotjaink minden szempontból megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak (hosszú élettartam, pontos pályakövetés, biztonság, sebesség stb.) és könnyű kezelést illetve programozást biztosítanak.

Az ABB robotok ezreit helyezi üzembe évről évre, melyek sikeresen teljesítenek szolgálatot a világ számos pontján. Eddig több mint 200.000 robotot telepítettek világszerte, melyből több mint 500 robot Magyarországon található. Technológiai tudásukat többek között az Audi, az Univer és az Agrofeed gyártólétesítményeiben kamatoztatják, valamint világszerte gyárak és kutatóközpontok ezreiben. ABB robotok segítettek például megalkotni az Ősrobbanás szimulálásához szükséges környezetet az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) hadronütköztetőjében, amely egy alagútban található 50-150 méterrel a svájci-francia határ alatt.

A legutóbb Szingapúrban megtartott red dot dizájn verseny egy évente megrendezésre kerülő esemény, melyen a legújabb dizájnkoncepciókat és prototípusokat értékelik. A nemzetközi szintű minőségi díjat, a legjelesebb ipari formatervezőkből álló zsűri ítéli oda. A rangos „best of the best” díjat csak a legkiválóbb dizájnkoncepció nyerheti el. A legutóbbi versenyen 54 ország 3536 projektjét vizsgálta a zsűri. A tanácskozást követően az ABB mellett csak 42 koncepciót jutalmaztak a „red dot: best of the best” díjjal a kiváló tervezésért. A FRIDA robotról itt találhat képeket és videókat:
http://new.abb.com/products/robotics/industrial-robots/yumi   

Az ABB robotok az ipari ágazatok mellett a showbusinessben is jelentős szerepet játszanak. Tizennyolc ABB robot tündökölt rivaldafényben Christian Bale és más hollywoodi sztárok mellett a Terminator sorozat legutóbbi részében, a Terminátor – Megváltás című filmben. A filmbéli robotok egy automata rendszer részét alkotják, amelyet a Skynet mesterséges intelligenciájú rendszer vezérel, hogy létrehozza terminator “kiborgokból” álló hadseregét. Ugyancsak ABB robotok léptek színpadra Bon Jovival egy korábbi turnéján. Az öt darab robot táncosként szerepelt, ezért úgy koreografálták őket, hogy a zene ritmusára mozogjanak, miközben valós idejű felvételt és digitális animációt jelenítettek meg.

www.abb.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Drón ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: