Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Desigo Control Point – megkönnyíti az épületek felügyeletét és üzemeltetését

2017.03.31

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Building Technologies divíziója kiterjedt Desigo portfólióját a felhasználóbarát Desigo Control Point (kb. ellenőrző állomás/pont) megoldással bővíti ki, melynek az ISH 2017 szakvásáron lesz az első nyilvános bemutatója.


A Desigo Control Point az új web szerverek és érintőpanelek széles választékát kínálja, kibővítve a működtetési lehetőségeket az épületek üzemeltetői és felhasználói számára.

A Desigo Control Point révén lehetővé válik, hogy az épületgépészeti rendszereket bármely készülék könnyen használható grafikus felhasználói felületéről működtessük. A megoldás mindenre alkalmas, a helyiségek üzemeltetésétől és a műszertáblák használatától kezdve egészen az elsődleges rendszer kezeléséig és felügyeletéig. Az alkalmazási területtől és az ügyfél igényeitől függően különféle technológiák alkalmazhatók a vezérlendő szakterületek csatlakoztatására. A TCP/IP érintőpaneleket olyan projektek esetén érdemes alkalmazni, ahol több - egy központi web interfész által kiszolgált - panel fér hozzá ugyanazokhoz az adatokhoz, például tárgyalótermek vagy egyterű irodahelyiségek esetén. Ezzel szemben a BACnet/IP érintőpanelek önálló egységként telepíthetők a BACnet hálózatban. A BACnet/IP érintőpanel tartalmaz egy távműködtetéshez szükséges web interfészt is; a kezeléshez valamely harmadik fél által biztosított eszközön futó, szabványos web böngészőt használ.

A Desigo Control Point olyan eszközöket is kínál, amelyekkel megjeleníthető, felügyelhető és optimalizálható az energiafogyasztás. Például létrehozhatók energia műszertáblák a felügyelt rendszerek energiafogyasztásának irányítása és elemzése, vagy a fogyasztási trendek közzététele céljából. A legfontosabb adatok naplózása folyamatosan történik, így a történeti adatok és a megállapított tendenciák alapján lehetővé válnak az optimalizálást szolgáló intézkedések. Az összegyűjtött adatok exportálhatók is további elemzés céljából.

A Desigo Control Point egyéb jellemzői révén lehetővé válik a riasztási jelzések továbbítása e-mail vagy SMS üzenetben, ütemtervek létrehozása és az egyszerűsített jelentéstétel. Végül a Desigo Control Point tartalmaz egy beépített grafikus szerkesztőt, valamint egy kiterjedt szimbólum- és sablonkönyvtárat is. A megoldás képes 2D és 2D+ szimbólumok és grafikák statikus és animációs technikával történő kijelzésére. A Desigo Control Point támogatja a rendszer eszközmentes üzembe helyezését.

A Desigo Control Point nemcsak kis- és közepes méretű HVAC projektek esetén alkalmazható, hanem helyiség automatizálási megoldásoknál, valamint nagymértékben testre szabott felhasználói interfészeket igénylő projekteknél is. Az új megoldás az év második felében lesz elérhető. 

www.siemens.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: