Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Mercedes-AMG GT Roadster és Mercedes-AMG GT C Roadster

2017.03.29

Forrás: Mercedes-Benz Hírek
Portfólió: A Mercedes-AMG két Roadster modellel bővíti ki GT modellcsaládját.


Karosszéria: Kétüléses Roadster alumínium "spaceframe" vázzal és alumínium karosszériával. Megerősített felépítés: a szélesebb oldalsó küszöbök fala vastagabb, kiegészítő merevítő csövek vannak a műszerfal bekötési pontja és a szélvédőkeret között, továbbá az autó toronymerevítőt kapott a vászontető és az üzemanyagtartály között. A rögzített borulásvédelmi rendszert az ülések mögött egy kereszttartó támasztja meg.

Világelső: Egy új, a sorozatgyártású járművek esetében világelsőnek számító anyagösszetétel jellemzi az autót: a csomagtérfedél SMC (Sheet Moulding Compound, azaz rétegelt kompozit) és szénszál kombinációjából készül, és az új megoldás előnyei az alacsony tömeg, a nagy szilárdság, valamint a kiemekedő felületminőség.

Vászontető: Háromrétegű vászon magnézium/acél/alumínium vázzal. A tető kis tömege segít a tömegközéppont alacsonyan tartásában. A nyitás és a zá-rás, ami 50 km/h sebességig abszolválható, 11 másodpercet vesz igénybe, és a rendszer helytakarékos Z-összehajtású. A tető három színben érhető el: feketében, bézsben és vörösben.

Dizájn-sajátosság: Akárcsak a Mercedes-AMG GT R, mindkét Roadster modell megkapja az AMG Panamericana hűtőrácsot.

Aerodinamika: Az AMG GT Roadster modellek megkapják az AMG GT R AIRPANEL nevű aktív levegőmenedzsment rendszerét (az első kötény mögött függőlegesen elhelyezett zsaluk nyitnak ill. zárnak alig egy másodperc alatt). Az előnyök: fokozott aerodinamikai egyensúly és teljesítmény.

Utastér: Első ízben vált rendelhetővé a macchiato bézs színű STYLE Exclusive nappabőr belső. Az AMG Performance sportülésekhez opcionáli-san első ízben társítható AIRSCARF nyakfűtés és az ülésszellőztetés. Az AIRSCARF nyakfűtés opcionálisan a szériában járó AMG sportülésekkel is kombinálható.

Multimédia: A COMAND Online multimédiás rendszer részét képező AMG Track Pace alkalmazás az Apple iPhoneŽ készülékeket személyes verseny-mérnökké varázsolja. Az ügyfelek az alkalmazás segítségével a versenypá-lyákon gyűjtött adatok révén kielemezhetik és tovább fejleszthetik vezetési tudásukat, a statisztikákat pedig a többi AMG tulajdonossal is megoszthatják Facebook-on, YouTube-on, vagy akár az AMG Private Lounge-ban.

Hangrendszer: Az új fejlesztésű, külső kapcsolású mélynyomóval (ECS) ellá-tott hangrendszer kiemelkedően telt és erőteljes mélyhangokat képes meg-szólaltatni. Egy zárt ház helyett a jobb hátsó kerékjárat mögött elhelyezett ECS a jármű teljes belsejét használja rezonanciakamraként. Ez az ECS egység összekapcsolja a mélynyomót a karosszériával, amely továbbítja az utastér-nek az öblös hangzást.

Teljesítmény: Az AMG GT Roadster 476 lóerő (350 kW), az AMG GT C Roadster pedig 557 lóerő (410 kW) leadására képes. Ez 35 lóerővel (26 kW-tal) több, mint az AMG GT S, és 28 lóerővel (20 kW-tal) kevesebb, mint a Mercedes-AMG GT R csúcsteljesítménye.

A Mercedes-AMG GT C Roadster sajátos jellemzői a Mercedes-AMG GT Roadster modellel összehasonlítva:
• Aktív hátsókerék-kormányzás
• Elektronikusan vezérelt önzáró differenciálmű a hátsó tengelyen
• AMG RIDE CONTROL sportfutómű Adaptív lengéscsillapítással
• Szélesebb farrész a szélesebb hátsó nyomtáv és a fokozott tapadás ér-dekében: az egyedi kialakítás révén a Mercedes-AMG GT C Roadster hátul 57 mm-rel szélesebb.
• Nagyobb kompozit féktárcsák elöl
• Még exkluzívabb utastér, köszönhetően a nappa bőrkárpitozásnak, a nappa bőr/DINAMICA mikroszálas AMG Performance sport kormány-keréknek, a középkonzol dombornyomott AMG logójának, a 360 km/h-ig kalibrált sebességmérővel ellátott AMG műszercsoportnak, valamint a vörös kiegészítőknek köszönhetően.
• Kiegészítő RACE üzemmód
• Szériában járó AMG Performance kipufogórendszer: két állítható pil-langószelep változtatja a kipufogóhangot. A szelepek a kiválasztott AMG DRIVE SELECT üzemmód függvényében nyitnak és zárnak, illetve egy dedikált gomb megnyomásával manuálisan is vezérelhetők.

A Mercedes-AMG GT Roadster és a Mercedes-AMG GT C Roadster

Új, nyitható tetejű modellekkel bővült az AMG GT modellcsalád

A Mercedes-AMG friss, nyitható tetejű modellekkel bővíti ki az AMG GT modellcsaládot, két lenyűgöző Roadsterrel kiegészítve az AMG GT családot. A belépő modell az AMG GT Roadster (vegyes üzemanyagfogyasztás: 9,4-9,6 l/100 km; vegyes CO2-kibocsátás: 219-224 g/km) 476 lóerő (350 kW) csúcs-teljesítménnyel. Az AMG GT C Roadster (vegyes üzemanyagfogyasztás: 11,4 l/100 km; vegyes CO2-kibocsátás: 259 g/km) egy teljesen új teljesítmény-szintet képvisel, 557 lóerő s (410 kW) csúcsteljesítményével friss modellva-riánsként jelenik meg a kínálatban.

Az AMG GT C Roadster a csúcsteljesítmény tekintetében az AMG GT S (ve-gyes üzemanyagfogyasztás: 9,4-9,6 l/100 km; vegyes CO2-kibocsátás: 219-224 g/km) és az AMG GT R (vegyes üzemanyagfogyasztás: 11,4 l/100 km; vegyes CO2-kibocsátás: 259 g/km) modellek között helyezkedik el. Továbbá az új kivitel megkapott néhány szofisztikált technikai megoldást a Mercedes-AMG GT R változattól - például az aktív hátsókerék-kormányzást és az elektronikusan vezérelt önzáró hátsó differenciálművet. Az AMG RIDE CONTROL sportfutómű vel kombinálva az AMG GT C Roadster a legmaga-sabb szintet képviseli a menetdinamika tekintetében is. A Roadster kínálat csúcsmodellje erő teljes arányait szintén az AMG GT R sportautótól kölcsön-zi: a szélesebb hátsó sárvédő ívek szélesebb hátsó nyomtávot és szélesebb hátsó abroncsokat tesznek lehető vé, ami még magasabb kanyarsebességek-hez és fokozott tapadáshoz vezet. A szériában járó, kapcsolható szeleppel ellátott változtatható sport kipufogórendszer autentikus, telt V8-as hangzást biztosít az AMG GT C Roadster számára.

Az új Roadster modellek az egyedülálló ‘AMG driving performance' vezetési élményt új szintre helyezik. "Két új Roadster modellünkkel az AMG GT mo-dellcsaládot két nagyon izgalmas verzióval bővítjük ki. És az AMG GT C Roadster változattal ezzel egyidejűleg egy teljesen új modellvariánst veze-tünk be, amely számos fontos teljesítmény-orientált részletét csúcskategóri-ás sportautónktól, az AMG GT R-től örökölte. Az eredmény: egyedülálló ve-zetési élmény rendkívül exkluzív környezetben, összekapcsolva a színtiszta Roadster-élménnyel", mondta Tobias Moers, a Mercedes-AMG GmbH igazga-tója.

A két Roadster modellel együtt a Mercedes-AMG GT családja immár hat tagot számlál. A két új vászontető s sportautó azokat a technológiai géneket örökölte, amelyek az AMG-t oly híressé tették. Ide tartozik például a könnyű és rendkívül merev alumínium váz illetve karosszéria, valamint a kivételesen erő s, mégis hatékony V8 BiTurbo erő forrás. A Mercedes-AMG Roadster mo-delljeinek világába a belépő t az AMG GT Roadster jelenti 476 lóerős (350 kW) csúcsteljesítménnyel. A Mercedes-AMG GT C Roadster változatot pedig egy teljesen új teljesítményszint jellemzi: az 557 lóerős (410 kW) Mercedes-AMG GT C Roadster a teljesítmény tekintetében a palettán a Mercedes-AMG GT S és a Mercedes-AMG GT R modellek között helyezkedik el.

Az AMG GT C Roadster nem csupán nagyobb teljesítményt és forgatónyoma-tékot biztosít, de számos olyan különleges technikai megoldást örökölt a Mercedes-AMG GT R sportautótól, amelyek még magasabb szintre emelik a Roadster menetdinamikáját. Az AMG GT C Roadster szélesebb karosszériája, még izmosabb farrésze és nagyobb kerekei révén már első ránézésre köny-nyen megkülönböztethető az AMG GT Roadstertő l. A technikai sajátosságok közé pedig többek között a szélesebb hátsó nyomtáv, az elektronikusan ve-zérelt önzáró hátsó differenciálmű, valamint az aktív hátsókerék-kormányzás tartozik.

A GT C Roadster modellváltozat továbbá egy könnyű lítium-ionos akkumulátorral és még exkluzívabb alapfelszereltséggel rendelkezik: szériában jár hozzá a finom nappa bő rkárpitozás, a nappa bő r/DINAMICA mikroszálas Performance sport kormánykerék, valamint egy kiegészítő RACE üzemmód.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: