Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

12 éve, 2005. április 23-án került az első videó a YouTube-ra

2017.04.23

Forrás: IpariCégek.hu, YouTube információk, 2017.03.22.
A YouTube több mint egymilliárd felhasználóval bír – ami az internetkapcsolattal rendelkezők közel egyharmadának felel meg.


Az első videó a YouTube-on, 2005. április 23.

Me at the Zoo (0:18), Feltöltés: 2005. ápr. 23.
https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw  

Statisztika
Globális elérés


¤  A YouTube több mint egymilliárd felhasználóval bír – ami az internetkapcsolattal rendelkezők közel egyharmadának felel meg. Ez azt jelenti, hogy naponta több százmillió órányi videót néznek meg a YouTube-on, és több milliárd megtekintést generálnak.

¤  A YouTube csak mobileszközön (nem számítva a táblagépeket) több 18–34 és 18–49 éves felhasználóhoz jut el az Egyesült Államokban, mint bármelyik (műsorszóró vagy kábel-) televízióhálózat. A YouTube más megtekintési élményt nyújt, mint a tévénézés, hiszen a tartalmat nemcsak megnézni, hanem megosztani, sőt alakítani is lehet.

¤  Jelenleg 88 országban folyik a YouTube lokalizálása, és összesen 76 különböző nyelven áll rendelkezésre. (Ez az internetet használó népesség 95%-át fedi le.)

¤  A YouTube-on összesen 76 különböző nyelven lehet navigálni (ez az internetet használó népesség 95%-át fedi le).

Befektetés az alkotókba

¤  A YouTube-on évente hat számjegyű bevételt elérő csatornák száma 50%-kal nőtt egy év alatt.
¤  A YouTube Stúdiók csapata abban segíti az alkotókat, hogy kiváló tartalmat hozzanak létre stratégiai programok és műhelymunka során; erre főként a következő városokban működő YouTube Stúdió produkciós létesítmények segítségével kerül sor: Los Angeles, New York, London, Tokió, Sao Paulo és Berlin.
¤  2015 márciusáig a YouTube Stúdiókban filmező alkotók több mint 10 ezer videót készítettek, amelyek több mint 1 milliárd megtekintést és több mint 70 millió órányi megtekintési időt eredményeztek.

Szerzői jog

¤  2016 júliusáig a YouTube kétmilliárd dollárt fizetett ki azoknak a jogtulajdonosoknak, akik a 2007-ben bevezetett Content ID-rendszert választották a követeléseikkel való bevételszerzéshez.
¤  Egy 2015. júliusi adat szerint több mint 8000 partner használja a Content ID rendszert – beleértve számos nagy tévétársaságot, filmstúdiót és lemezkiadót –, amelyek több mint 400 millió videóra nyújtottak be követelést. A Content ID rendszer segítségével felügyelhetik tartalmukat a YouTube-on, és bevételre tehetnek szert a szerzői joggal védett anyagot tartalmazó videókból.
¤  Content ID-rendszerünk adatbázisában több mint 50 millió aktív referenciafájl található. Ezzel az adatbázis az egyik legátfogóbb a világon. Még PrimeTime Emmy-díjat is nyert!
(Forrás: YouTube Sajtószoba)

A Youtube a Google tulajdonába került, 2006.10.09.

A YouTube két alapítója és vezetője, Chad Hurley és Steve Chen stílusosan egy videóban tudatták közösségükkel, hogy a Google felvásárolta őket, egyúttal köszönetet mondtak a felhasználóknak.

A Message From Chad and Steve (1:36), Feltöltés: 2006. okt. 9.
https://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg 

A YouTube videó megosztón nagyon sok ipari jellegű videó is található, többek között, autó, jármű, haszonjármű, robot, automatika, fémipar, gépipar, műanyagipar és szinten minden iparághoz kapcsolódóan.

https://www.youtube.com/ 


Ipari Blog ; Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Link

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: