Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A CR-35 egyetlen feladata

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A BENTELER Automotive Germany az első gépjárműalkatrész-beszállító Európában, amely a FANUC CR-35iA robotot használja a gyártási műveletekhez Schwandorfban.


A BENTELER Automotive a németországi Schwandorfban található üzemében automatikus mozgatású FANUC CR-35iA kollaboratív robotot használ biztonsági kerítések nélkül, maximális sebességgel.

Feladat:
Az „intelligens gyár” elgondolás előmozdítása, hogy a beszállítói lánc és a gyártási folyamatok önszervezőek legyenek, és még hatékonyabban reagáljanak a fogyasztói igényekre.

Megoldás:
600 robot felszerelése, amelyek többsége hegesztési és anyagmozgatási feladatokat lát el – biztonsági kerítés mögött. Van azonban egy robot – a FANUC CR-35iA –, amelynél ezekre a biztonsági kerítésekre immár nincs szükség, és a robot teljes – ez esetben 750 mm/s – sebességgel dolgozhat, és helyezheti a legyártott alkatrészt a tartókeretbe.

Eredmények:
Automatikus rendszerek végzik az egyszerű feladatokat – például az alkatrészek továbbítását a gyártósoron –, és még a munkahelyek is úgy vannak kialakítva, hogy ergonomikusak és csendesek legyenek, és segítsenek megelőzni a fizikai sérüléseket.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; CNC-PLC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: