Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egyszerű univerzális megmunkálás - Univerzális megmunkálóközpontok a világ minden tájára

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A GROB G-sorozat a FANUC csúcskategóriás 30i-B CNC megoldásával is elérhető
Közismert, hogy a GROB évek óta világpiaci szereplő az autóipari rendszerek világában.


Eközben a vállalat – amelynek központja a németországi Mindelheim városában található – univerzális megmunkálóközpontjaival is megjelent a világpiacon: Dalianban, kínai gyártóüzemükben szerelik össze a sikeres G350 és G550 típus ázsiai változatait. A GROB ezeket az univerzális megmunkálóközpontokat FANUC-vezérléssel együtt is kínálja.
A GROB név összeforrt a szakértelemmel és a megbízhatósággal. Ugyanez igaz az öttengelyes univerzális megmunkálóközpontra is, amelyet elsőként az EMO 2007 kiállításon mutattak be a közönségnek. Ez a termékcsalád azóta folyamatosan fejlődött: egy évvel a G350 megjelenését követően a gépgyártó piacra dobta a nagyobb változatot, a G550 típust, amelyet egy hidraulikát egyáltalán nem használó megmunkálóközpont, valamint a G550T öttengelyes, univerzális maró- és esztergáló-megmunkálóközpont követett. Az EMO 2012 kiállítás óta a felső kategóriás G750 teszi teljessé a vállalat univerzális gépekből álló kínálatát. Emellett a vállalat tovább bővíti nemzetközi értékesítési hálózatát is, amely a rendszerkiépítési üzlettől eltérő kapcsolatokat kíván. Ázsia alapvetően fontos szerepet játszik mindebben. A pekingi és sanghaji szerviz- és értékesítési pontok mellett 2012 júniusában a GROB gyártóüzemet nyitott Dalianban is, ahol – egyéb termékek mellett – az univerzális gépek ázsiai változatát is készítik.

A FANUC CNC és a hajtások megbízhatóságáról rendszeresen jó visszajelzést kapunk az ügyfelektől, így könnyen tudtunk partnert választani.
(Alexander Attenberger)

Amellett, hogy megkezdte a GA gépek gyártását Dalianban, a vállalat arról is döntött, hogy az univerzális gépeket az új FANUC-vezérlőkkel kínálja. A félreértések elkerülése érdekében Alexander Attenberger, az univerzális gépek nemzetközi részlegének vezetője gyorsan hozzátette, hogy az együttműködés nem korlátozódik az ázsiai piacra szánt gépekre: „2000 óta működünk együtt a FANUC vállalattal. Korábban azonban a munkánk leginkább a rendszerek üzletágára terjedt ki. Mára kibővítettük a partnerséget az univerzális megmunkálóközpontokra is. Ez azt jelenti, hogy a G-sorozat gépei FANUC CNC megoldással kaphatók. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a FANUC jelentős szereplő az ázsiai piacokon, ezért is számítunk hasonló elfogadottságra az ottani ügyfelek részéről. Ugyanakkor itt, Európában is rendszeresen kaptunk megkeresést FANUC-vezérlésű megmunkálóközpont szállítására, különösen az alkatrész-beszállítóktól.

A GROB reagált erre az igényre az EMO 2013 kiállításon, és bemutatta a G350 típust FANUC 30i-B CNC-vezérléssel. Jó oka van annak, hogy a vállalat a FANUC csúcskategóriás vezérlését választotta: A legutóbbi autóipari projektje során a GROB maximálisan elégedett volt ezzel a vezérléssel. Éppen ezért a vállalat vezetése úgy döntött, hogy a legnagyobb teljesítményosztályba tartozó vezérlőket épít az univerzális megmunkálóközpontokba. Alexander Attenberger kijelentette: „A mechanikai jellemzők terén a maximumot nyújtjuk, így magától értetődő, hogy az adott beszállító legjobb vezérlését választjuk. Végső soron a vezérlés tudja garantálni a gép teljesítményének maradéktalan kiaknázását. A FANUC 30i-B CNC minden ehhez szükséges lehetőséget biztosít, beleértve a teljes körű hattengelyes programozást is egyetlen NC parancssorban – márpedig ezt a funkciót mindenképpen kínálni szeretnénk ügyfeleinknek. Emellett a FANUC CNC és a hajtások megbízhatóságáról rendszeresen jó visszajelzést kapunk az ügyfelektől, így könnyen tudtunk partnert választani.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; CNC-PLC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: