Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A ROBOCUT új lehetőségeket nyit

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
Élenjáró fröccsöntési szolgáltatóként a Patterson & Rothwell Ltd. új 6 tengelyű huzalszikra-forgácsoló eróziós gépet vásárolt a FANUC UK vállalattól. Az évente több mint 80 fröccsöntési szerszámot üzembe helyező Oldham Company rendkívül összetett egységeket készít számos különféle iparág számára.


A termelékenység növelése, a munkaerőigény csökkentése és a komplex alkatrészekhez szükséges konfigurációs eljárások optimalizálása érdekében a Patterson & Rothwell megvizsgálta a szóba jöhető megoldásokat, és a FANUC ROBOCUT α-C600iA mellett döntött. A ROBOCUT ?-C600iA kiválasztásának egyik fő szempontja a 6 tengelyű kialakítás volt, amellyel az alvállalkozó korábban lehetetlennek tűnő feladatokat is képes kivitelezni.

A 6 tengelyű FANUC huzalszikra-forgácsoló eróziós gép a legújabb FANUC CCR forgóasztal-technológiát használja, amely nagyobb munkadarabokat is képes fogadni a berendezés kis helyigénye ellenére. A 6 tengelyű kialakításnak köszönhetően a Patterson & Rothwell egyetlen nekifutásra képes komplex projekteket megvalósítani, ami csökkenti a gyártási fázisok számát, valamint a munkaigényes konfigurációs műveleteket. Emellett a komplex feladatok FANUC-roboton történő elvégzésével a Patterson & Rothwell értékes kapacitásokat képes felszabadítani az üzemcsarnok más gépein.

A FANUC-robot megvásárlásában döntő tényezőnek bizonyult az a lehetőség, hogy a gépen komplex csavarvonalas geometriák is kivitelezhetők, amire a gyártó egy új projektjében volt szükség. A Patterson & Rothwell számára ez a projekt utómegmunkálást és jelentős mennyiségű manuális munkát igényelt, hogy teljesíthessék az ügyfél pontossággal és felületmegmunkálással kapcsolatos elvárásait.

A projekttel kapcsolatban a Patterson & Rothwell munkatársa, Bill Helliwell a következőket mondta el: „Az új FANUC-gép valóságos forradalmat hozott az üzembe. A rendkívül komplex projekt gyártási ideje 1 napról 1 órára csökkent. Emellett sikerült elérnünk a 10 mikronos pontosságot is. Ez azt jelenti, hogy többé nincs szükség a pontatlan részek csiszolására. Az idő nagy részét az utómegmunkálás és a kézi felületkiképzés vette el, és éppen erre jelentett megoldást az új FANUC ROBOCUT α-C600iA. A gépnek köszönhetően új piacok nyíltak meg előttünk. Még csak most ismerkedünk a használatával, de máris hihetetlen megtakarításokat eredményezett.”

A 2014 decemberében történő telepítés óta a Patterson & Rothwell személyzete folyamatosan ismerkedik az új ROBOCUT α-C600iA használatával. A tény, hogy ilyen rövid időn belül ennyire lenyűgöző eredményeket értek el, jól példázza az új 6 tengelyű berendezés képességeit és egyszerű használhatóságát.

A FANUC ROBOCUT α-C600iA automatizáltsága emellett új értékesítési lehetőséget biztosított a vállalat számára, amelynek mottója: „Minden gyártási szakaszban figyelünk a részletekre”. A lekapcsolt világítással is működő, non-stop gyártóüzemben az automatizált, felügyelet nélküli gyártás lehetősége elengedhetetlen. Az üzemvilágítás nélküli megmunkálás támogatása érdekében a ROBOCUT nagy sebességű, automatikus huzaladagoló rendszere felügyelet nélkül is üzemeltethető.

A gép helyigénye kicsi: a ROBOCUT α-C600iA 600 x 400 mm-es asztalmozgást biztosít az X és Y tengely mentén, míg az U és V tengelyek mozgástere 200 x 200 mm. A Z tengely 310 mm-es mozgása és az új CCR forgóasztal (A tengely) kialakítása lehetővé teszi a Patterson & Rothwell számára, hogy optimalizálja a gép képességeit. Az innovatív forgóasztal teljesen zárt visszacsatolási hurokrendszert tartalmaz, amely a FANUC szervomotorját és forgó jeladóját alkalmazza, így ideális kiegészítője a FANUC EDM gépnek. Mivel a CCR asztalt kizárólag a ROBOCUT EDM géphez gyártjuk, akár 50%-kal olcsóbb, mint egy normál asztal, miközben jóval több funkciót támogat, és könnyebben hozzáférhető.

A hozzáférhetőséget jól demonstrálja a 155 x 170 x 130 mm (HxSzxM) méretű munkaterület, ami egyszerű és kényelmes géphasználatot tesz lehetővé a kezelő számára. A CCR pontosságát jól jellemzi a 12 fokmásodperces indexelési pontosság és a +/-2 fokmásodperces ismétlési pontosság. Könnyűsége és rendkívül pontos kialakítású gépváza ellenére a CCR akár 40 kg-os munkadarabokkal is megbirkózik, ami ideális a Patterson & Rothwell által gyártott alkatrészekhez.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: