Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Audi Hungaria: stabil eredmények a 2016-os üzleti évben

2017.03.15

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
• A vállalat 7.136 millió euró árbevételt ért el
• Peter Kössler, az igazgatótanács elnöke: „Vállalatunk erőssége a stabil termelési- és pénzügyi eredményeinkben mutatkozik meg


Ingolstadt/Győr, 2017. március 15. – Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta a 2016-os évet: a vállalat a motorgyártás területén 1.926.638 motort (2015: 2.022.520) gyártott, a járműgyártásban összesen 122.975 autó (2015: 159.842) készült, köztük az új Audi TT RS Coupé és Roadster modellek. A prémiumgyártó 7 136 millió euró árbevételt ért el (2015: 7.906 millió euró). Az elmúlt év végén 11.631 munkatárs (2015: 11.411) dolgozott a vállalatnál.

Az elért 7.136 millió eurós árbevétellel az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, valamint az ország egyik legnagyobb exportőre.
A még hatékonyabb működés érdekében átalakították a vállalat struktúráját:
az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. átalakult AUDI HUNGARIA Zrt.-vé.

A kihívásokkal teli keretfeltételek ellenére 2016-ban is sikerült stabil termelési- és pénzügyi számokat elérnünk. Ez a teljesítmény igazolja vállalatunk erejét és biztos alapot jelent a jövőre nézve“, mondta Peter Kössler, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „A jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk a digitalizációra, villamosításra, valamint a fenntarthatóságra és nagyszerű csapatunkkal 2017-ben is tovább követjük kitűzött céljainkat.

A nyáron bejelentett új vállalati stratégia keretében az Audi Konszern tavaly elindította SPEED UP! programját. Ennek jegyében az Audi Hungaria is tovább fejleszti költség- és folyamathatékonyságát, amely a jövő feladatainak megvalósítását magasabb jövedelmezőség mellett teszi lehetővé.

Az Audi Hungaria 2016-ban is újabb beruházásokkal erősítette a győri gyártó telephelyet, különös tekintettel az új motorvariánsok felfutására és az új modell, az Audi Q3 előkészületeire. Az összberuházás volumene a vállalat alapítása óta eléri a 8.300 millió eurót, amellyel az Audi Hungaria a legnagyobb járműipari beruházó Magyarországon.

Az Audi Hungaria 1.926.638 gyártott motorral továbbra is a világ legnagyobb motorgyára, amely a Volkswagen Konszern több mint 30 telephelyét látja el erőforrásokkal. A győri motorok széles teljesítményspektruma 63 kW-tól (86 PS) egészen 449 kW-ig (610 PS) terjed. Az elmúlt évben a motorgyártás munkatársai 14 eredményes termékfelfutást valósítottak meg és egy újabb fontos mérföldkövet értek el: elkészült a harmincmilliomodik motor az Audi Hungariánál. A jubileumi erőforrás egy sportos öthengeres, 400 lóerő teljesítményű motor volt.

A járműgyártás területén 122.975 négykarikás autó készült. A járműgyártás munkatársai jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster modelleket gyártják teljes gyártási mélységben. Két győri sikermodell, az Audi A3 Limousine és az A3 Cabriolet is megújult 2016-ban, valamint elrajtolt az új, sportos Audi TT RS Coupé és Roadster sorozatgyártása. A vállalat a járműgyártásban is jelentős jubileumhoz érkezett az elmúlt évben: a munkatársak elkészítették Győrben az egymilliomodik autót, egy Audi TT RS Coupét.

A Járműhajtás Fejlesztés tovább bővítette kompetenciáit: az első Audi-motort, amely gáz- (CNG) és benzinüzemben is használható, az Audi Hungaria vezetésével fejlesztették ki. Győrben egy speciális járatópadot is üzembe helyeztek a CNG-motor tesztelésére. Az Audi Konszernben egyedül Győr rendelkezik ezzel a technológiával. A Járműfejlesztés területén működő vizsgálólabort szilárdságtani vizsgálóberendezésekkel bővítették a különböző motor- és járműalkatrészek tesztelésére. A szakemberek az új vizsgálóberendezésen a jármű
akusztikai-, szilárdságtani-, és menettulajdonságait is tudják vizsgálni és optimálni.

Az Audi Hungaria Szerszámgyárában évente 300.000 karosszériaelemet és alkatrészt gyártanak az Audi- és Volkswagen Konszern 25 exkluzív- és sportmodellje, például az Audi RS 6 és az Audi R8 számára. A vállalat bővíti Szerszámgyárát, amellyel további kapacitást teremt a jövőbeli projektek számára:
a 15.000 négyzetméteres bővítés építési munkálatai már 2016-ban megkezdődtek.

A vállalat számos okos megoldást vezetett be a gyártásba, az ember-robot-kooperáció is egyike ezeknek. Ennek jegyében két robotmunkatárs, Ádám és Éva kéz a kézben dolgozik együtt kollégáival a járműgyártásban. A világszinten is egyedülálló mozdulatelemző rendszer a „Motion Capturing“ segítségével a munkahelyeket és munkafolyamatokat az ergonómiai szempontokat figyelembe véve lehet kialakítani és optimálni.

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció képzésére. A vállalat duális szakképzési rendszerében máig 1.800 fiatal sajátította el szakmáját. A képzési paletta 2016-ban két új szakmával – járműipari karbantartó technikus, valamint alternatív gépjármű hajtási technikus – bővült. A vállalat már kezdetektől támogatja a fiatalok oktatását, például az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ bővítésével.

A személyügyi stratégia másik fontos pillére a felsőoktatási és tudományos kooperáció. A Széchenyi István Egyetemmel együttműködve indította el az Audi Hungaria a duális felsőfokú képzést, amelynek keretében két szak – járműmérnöki szak, valamint 2016 szeptemberétől villamosmérnök szak – közül is választhatnak a fiatalok.

A prémiumgyártó elkötelezett támogatója a régió szociális, kulturális és sportéletének. A vállalat büszke partnere a Győri AUDI ETO KC kézilabdacsapatának, a Győri Balett együttesének és a Győri Filharmonikus Zenekarnak. Továbbá az Audi Hungaria számos szociális projektet kezdeményez és támogat a régióban.

A 2017-es év izgalmasan kezdődött számunkra: néhány napja indult legújabb modellünk, a sportos Audi RS 3 Limousine sorozatgyártása. Emellett tovább folytatjuk az előkészületeket az elektromotorok és a legújabb győri modell, az Audi Q3 sorozatgyártására, így bizakodással tekintek a jövőbe“, mondta Peter Kössler.

Az elektromotorok sorozatgyártásához az Audi Hungaria már felépített egy e-kompetenciaközpontot, ahol rendelkezésre áll a szériagyártáshoz szükséges szaktudás. A vállalat az Audi Q3 gyártásához egy új, 80.000 négyzetméteres karosszériagyárat épít.

www.audi.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: