Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Power-One megújuló energia vállalat felveszi az ABB márkanevet

2014.10.15

Forrás: ABB, Hírek
2014-10-15 - 2014.05.05. - Az ABB a napenergia iparág legátfogóbb kínálatát és a legjelentősebb kereskedelmi vásárokon mutatja be


Az ABB - az energetikai és automatizálási technológiával foglalkozó vezető vállalatcsoport - ma jelentette be, hogy a Power-One megújuló energia vállalat 2014 májusától felveszi az ABB márkanevet, a Power-One akvizíció tervezett integrációjának részeként. Ennek eredményeként az ABB márka a legátfogóbb napenergia értékajánlatot tudhatja magáénak a mai piacon, amely magában foglalja az iparág legszélesebb körű inverter termékportfolióját is.

Az ABB 2013 júliusában vásárolta meg a Power-One-t, a világ második legnagyobb fotovoltaikus invertereket gyártó vállalatát. A jelenlegi teljes Power-One megújuló energia termékkínálat - beleértve annak összes terméknevét (pl. UNO, TRIO és ULTRA) - az ABB márkanév keretein belül ugyanúgy fennmarad, illetve a terméktanúsítványok is minden országban érvényben maradnak.

A jelenlegi napenergia termékkínálat megőrzése mellett az ABB folytatja a legmodernebb inverter, monitoring és integrált energiatárolási megoldások fejlesztésére irányuló tevékenységét a napenergia megoldások vonatkozásában egyre növekvő globális kereslet kielégítése érdekében.

A Power-One megújuló energia vállalatnak az ABB márkanévhez való csatlakozásával teljes körűen ki tudjuk használni a két társaság által ötvözött előnyöket. Így egy márkanév alatt kínáljuk a legátfogóbb napelemes invertereket, ily módon megfelelve az ügyfelek igényeinek minden fő szegmens tekintetében - legyen szó közművekről, kereskedelmi vagy lakossági szolgáltatásokról” - nyilatkozta Pekka Tiitinen, az ABB gyártásautomatizálási és hajtástechnikai divíziójának vezetője.

A napenergia üzletág globális energia portfoliónk fontos és gyorsan növekvő részét képezi, és az ABB biztos abban, hogy ez a szegmens továbbra is jelentős szerepet játszik majd” - mondta Otto Preis, az ABB energia átalakítási üzleti egységének vezetője. „Az ABB-nek a napenergia üzletágban elfoglalt pozíciójának oszlopai a vezető technológiák, az ügyfelekkel való szoros kapcsolat, és a helyi hálózatok egyedülálló ismerete. A Power-One megújuló energia vállalat csatlakozása az ABB márkanévhez lehetővé teszi számunkra, hogy globális szinten egyetlen erős és jelentős márkanévre összpontosíthassunk és forrásainkat ebbe a márkanévbe fektethessük.

Alex Levran, az ABB energia átalakítási üzleti egysége napenergia termékcsoportjának igazgatója hozzátette: „A technológia iránti közös szenvedélyünk kombinálása az ABB nyújtotta pénzügyi stabilitással és globális jelenléttel egyedülálló növekedést fog biztosítani a társaság számára. Az ABB minőség és szolgáltatás terén megalapozott hírneve pedig garancia arra, hogy ügyfeleink továbbra is világszínvonalú kiszolgálásban részesüljenek.

Az egységesített Power-One és ABB napelemes inverter termékkínálat több jelentős napenergia-ipari kereskedelmi vásáron jelenik majd meg. Ilyen események pl. a Solar Expo (Milánó, május 7-9.), az Intersolar (München, június 4-6.), PV America (Boston június 23-25.), illetve az Intersolar North America (San Francisco, július 8-10.).

A Power-One-ról

A Power-One - a megújuló energia és energiahatékony energia-átalakítási és energiagazdálkodási megoldásokat kínáló, vezető szolgáltató társaság, amely egyben a világ második legnagyobb fotovoltaikus inverter gyártója - 2013 júliusában került az ABB portfoliójába. A társaság székhelye a kaliforniai Camarillo-ban (USA) található, és a vállalat globális értékesítő irodákkal, gyártási és kutatás-fejlesztési üzemegységekkel rendelkezik Ázsiában, Európában és az amerikai kontinensen egyaránt.

A 2014. április 28-án kelt közleménynek megfelelően a Bel Fuse Inc. meg kívánja vásárolni a Power-One Power Solutions üzletet az ABB-től. Az adásvétel szokásos szabályozási engedélyhez kötött tranzakció, és az ügylet zárása 2014. második negyedévére várható.

Az ABB-ről

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetikai és automatizálási technológiák terén, amelyek alkalmazása lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató és az ipari ügyfelei számára, hogy alacsonyabb környezetre káros kibocsátások mellett legyenek képesek termelékenységük növelésére. Az ABB Csoport mintegy 100 országban van jelen, és megközelítőleg 150.000 alkalmazottal rendelkezik.


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: