Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szakmai képzést segítő ABB adomány az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskolának

2016.01.15

Forrás: ABB, Hírek
Budapest, 2015. január 15. - Az ABB Kft. egy kisfeszültségű elosztó-szekrényt ajánlott fel az Egri Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Szakközépiskolájának, a tanulók szakmai továbbképzésének elősegítésére.


Az elosztó szekrény különböző termékeket és szerelési anyagokat, például megszakítókat, motoros hajtásokat, LED-es jelzőlámpákat, villamos fogyasztásmérő készülékeket, reléket és reléaljzatokat, mágneskapcsolókat tartalmaz, melyeket a szakképzési intézmény villanyszerelő tanulóinak gyakorlati képzésénél tudnak majd felhasználni. Az adomány a Bornemissza Gergely Alapítvány közreműködésével jutott el az iskolához.

A 2015. július 01. óta az Egri Szakképzési Centrum tagiskolájaként működő Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium több mint 130 éves múltra visszatekintő oktatási intézmény.

Jelenlegi képzési rendszerében szakközépiskolát – építész, gépész, közlekedésgépész ágazaton –, szakiskolát – építészet, faipar, gépészet, elektronika-elektrotechnika, könnyűipar, közlekedés szakmacsoportokban – működtet.

Intézményünk mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy szakmailag jól felkészült oktatókkal és korszerű eszközparkkal tudjuk biztosítani a minőségi oktatást. Nagyon örülünk az ABB által felajánlott termékeknek, amelyeket tanulóink szakmai gyakorlati képzésére, szakmai munkájuk fejlesztésére, valamint a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzés támogatására fogunk használni” – mondta Uzelman Tamás, az iskola igazgatója, és az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A társadalmi szerepvállalás kiemelt jelentőséggel bír az ABB kultúrájában. A cég az elmúlt években többször adományozott különböző oktatási intézményeknek, például 1 millió forintot ajánlott fel a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Generátor Alapítványának műszaki oktatás támogatására, valamint tavaly márciusban kisfeszültségű termékeket és szerelési anyagokat adományozott a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakközépiskolának.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 140.000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  


NEWS ; Ipari hírek ; - ABB ; Mágnes, MR, MRI ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: