Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB felvásárolta a robotikai automatizálási megoldásokra szakosodott svéd SVIA céget

2016.05.24

Forrás: ABB, Hírek
2016-05-24 - A felvásárlás nyomán a SVIA piacvezető robotizált gépkiszolgálási megoldásai kiegészítik és tovább erősítik az ABB globális vezető pozícióját az ipari automatizálás terén


2016. május 24. – Az ABB felvásárolta a SVIA-t, amely vezető gyártó a gépkiszolgáló robotcellák gyorsan bővülő piacán. A svédországi Jönköping központtal működő SVIA automatizált rendszereket fejleszt és gyárt gépkiszolgálási folyamatokhoz, amelyek alkalmazása során robotok adagolják az esztergák és marógépek munkadarabjait, illetve olyan másodlagos folyamatokat automatizálnak, mint például az összeszerelés, a mosás és az alkatrészjelölés. A SVIA termékkínálatába több mint 800 gépkiszolgálócella-megoldás tartozik, amelyek a robot-alapú automatizálás integrálásával növelik a termelékenységet, valamint a gyártás rugalmasságát és minőségét. A SVIA megoldásai kiegészülve az ABB-nek a DolgokSzolgáltatások és Emberek (IoTSP) Internete terén meglévő vezető piaci pozíciójával egyedülálló vételi ajánlatot biztosítanak az ipari vevők számára világszerte. A felek megállapodtak, hogy a vételi árat nem hozzák nyilvánosságra.

Az akvizíció nyomán az ABB gépkiszolgálási termékkínálata az ipar számára gyártott, így az autógyártásban, a műanyagiparban és az elektronikában – pl. az okostelefonok gyártásában – használható fejlett, látási funkciókat integráló megoldások széles választékával bővül. A kibővült termékkínálat előnyöket kínál az eredeti készülékgyártóknak (OEM-eknek) éppúgy, mint a CNC szerszámgépeket üzemeltetőknek, valamint az ABB globális viszontértékesítői hálózata számára is.

A SVIA automatizálási megoldásai tökéletesen illeszkednek az ABB piacvezető, globális Robotika üzletágának tevékenységi körébe. A SVIA innovatív gépkiszolgálási megoldásaiban már eddig is alkalmazta az ABB robotjait. A két cég együtt fejlesztette ki az ABB FlexMT® robotizált, automatikus gyártócelláját, melynek segítségével a szerszámgép-kihasználtság foka akár 90%-ra emelhető, szemben a hagyományos kézi gépkiszolgálásra jellemző 50%-os kihasználtsággal” – mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divízió vezetője. „Ügyfeleink iránti erős elkötelezettségünknek köszönhetően, valamint az IoTSP-re alapozott, integrált, teljes körű megoldások szállításával a két fél együtt nagyobb üzleti növekedést tud elérni. Ez az üzleti gondolkodás volt a SVIA eddigi sikeres működésének a sarokköve, és egyik kulcsfontosságú eleme az ABB Next Level növekedési stratégiájának is.

A robotizált gépkiszolgálásra alapozott automatizálás iránt egyre nő az érdeklődés, mivel nő az igény a nagyobb termelékenység és a rugalmasság iránt, ahogy a termelésben elmozdulás tapasztalható a sokféle, de kisebb tételben gyártott termékek felé. A robotizált automatizálás révén javítható a munkabiztonság, mivel a dolgozókat megvédik a gyorsan mozgó gépektől. A SVIA teljes körű megoldási portfóliója kiegészülve az ABB speciális gépkiszolgálási szoftverével csökkenti a mérnöki költségeket, amely a legjelentősebb költségtényező az új gépek telepítésekor.

A megoldásaiban az egyszerűséget szem előtt tartó SVIA olyan intuitív, mobil szoftveralkalmazást kínál, amely valós idejű jelentéseket képes készíteni a termelés sebességéről és a gépállapotról, illetve riasztásjelzést küld az esetleges üzemzavarokról. A megoldás szervesen illeszkedik a magasabb szintű termelékenységet és megbízhatóságot biztosító IoTSP integrált ökoszisztémájába. A SVIA a jövőben az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójá Robotika üzletágának részeként működik tovább, és bekapcsolódik a gépkiszolgálási globális alkalmazási központ munkájába.

Röviden a SVIA-ról

A SVIA (www.svia.com) svédországi központtal működő vállalat, amely gépkiszolgálási folyamatokhoz fejlesztett automatizálási megoldások szállítására szakosodott.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: