Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Solar Impulse napelemes repülőgép ismét felszállt, hogy átkeljen az Atlanti-óceánon

2016.06.20

Forrás: ABB, Hírek
2016-06-20 - Ma reggel, közép-európai idő szerint pár perccel 8 óra után ismét útnak indult a Solar Impulse napelemes repülőgép, hogy 4 nap alatt átszelje az Atlanti-óceánt. A gép New York JFK repteréről szállt fel, célállomása a spanyolországi Sevilla. Az átkelés körülbelül 90 és 110 óra közötti időtartam lesz, de ez az időjárás függvényében változhat. Ez lesz egyben a gép leghosszabb repülőútja idén.


A gépet ezúttal Bertrand Piccard pilóta vezeti. Ezzel első ízben kel át az Atlanti-óceánon egy olyan gép, amely nem használ fosszilis üzemanyagot, csupán a nap energiáját hasznosítja repüléskor, és nincs károsanyag kibocsátása.

Tavaly júliusban a gép 62 óra alatt sikeresen átszelte a Csendes-óceánt, leszállás nélkül tette meg több mint nyolcezer kilométeres útját a japán Nagojából Hawaiira. A gép másik pilótája, André Borschberg azzal a repüléssel megdöntötte a leszállás nélküli leghosszabb utazás rekordját.

A Solar Impulse egyébként két hónappal ezelőtt repült át a San Francisco-i Golden Gate Bridge felett:
https://www.youtube.com/watch?v=wQCOfuwG6ss

Az ABB és a Solar Impulse 2014-ben innovációs és technológiai szövetséget kötött, hogy a két fél közös céljának megfelelően csökkentsék az erőforrások fogyasztását és növeljék a megújuló energia felhasználását. Az ABB, az energetika és automatizálás területén a világ piacvezető vállalata támogatja Bertrand Piccardot és André Borschberget kísérleti projektjükben, amelynek keretén belül napenergiával hajtott repülőgépükkel körberepülik a Földet. Az ABB Solar Impulse-zal kapcsolatos legfrissebb híreiről az alábbi linken talál információt:
http://new.abb.com/betterworld 

A gép útját a következő pontokon követheti online a négy napos kaland időtartama alatt (angol nyelvű információ):

· A solarimpulse.com oldalon a Solar Impulse 2 repülőútjáról szóló legfrissebb híreket követheti nyomon, milyen kihívásokkal fog szembenézni Bertrand.

· ÉLŐ közvetítésben követheti a Solar Impulse 2 útját a solarimpulse.com 360 virtuális valóság videóján és rendszeresen tájékozódhat a Solar Impulse Facebook oldalon
https://www.facebook.com/solarimpulse/?fref=ts 

· Az Atlanti-óceánon való átkeléssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre az alábbi linken talál választ
http://blog.solarimpulse.com/post/146010964620/about-the-flight-over-the-atlantic-ocean

· Megismerheti a Solar Impulse támogató csapatát köztük Erik Lindberghet a Solar Impulse TV-n, akinek a nagyapai „öröksége” többek között a Solar Impulse projekt

· Megtudhatja, miért ennyire fontos az időjárási helyzet a gép
 
www.abb.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: