Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB fényekkel színezi ki az „Office of the Future”-t, a világ első 3D-nyomtatású irodaépületét

2016.07.04

Forrás: ABB, Hírek
2016-07-04 - Intelligens épületmegoldások Dubaj innovatív koncepciójának megvalósításában


2016. július 4. – Az energetika és automatizálás területén globális vezető ABB bemutatta a világ első 3D-nyomtatású irodaépülete, a dubaji „Office of the Future” számára szállított intelligensépület-technológiáját. Az ABB biztosítja a világítás vezérlést, a földelési rendszert, a villám- és túlfeszültség-védelmet, a fő- és alelosztókat, a villamos szerelvényeket, valamint a kábelrendező rendszert.

Az Emirates Towers egyedi épületében kap majd otthont a Dubai Future Foundation ideiglenes irodája.

Az elektrotechnikai épületinfrastruktúra-kezelést a KNX épületfelügyeleti kommunikációs protokoll, valamint a harmadik felek kommunikációs protokolljaival együttműködő ABB i-bus KNX intelligens világításvezérlő rendszer vezérli. A felhasználói komfortot és kényelmet szem előtt tartva a rendszer szabályozza a megvilágítást, a színeket és a hangulatokat - a fényjelenetek távolról, táblagépről vezérelhetők. A KNX világításvezérléssel 25%-kal nagyobb energiahatékonyság érhető el az automatikus világítással nem rendelkező épületekhez képest.

Mike Mustapha, az ABB Épületenergetikai készülékek üzletágának vezetője elmondta: „Az ABB innovatív technológiákban vezető cégként büszke arra, hogy részt vehet ebben a mérföldkövet jelentő projektben. Technológiánk hozzájárul a futurisztikus építési projektek tárházának is beillő „Office of the Future” céljainak megvalósításához. Az intuitív kezelőfelület és a tetszetős kialakítású kiegészítők fokozzák a beltér nyújtotta esztétikai élményt.

Az ABB az intelligens épületmegoldások, az elektromos védelmi és vezérlőrendszerek, valamint a villamos szerelvények szakértője az épülettípusok széles körében. Büszkék vagyunk arra, hogy ennyiféle igényhez tudjuk hozzáigazítani megoldásainkat. Ezzel az innováció területén is szintet lépünk, összhangban technológiai stratégiánkkal.”

Az épület nyomtatása egy 6 méter magas, 37 méter hosszú, 12 méter széles 3D-nyomtató segítségével történt. Az iroda 3D-nyomtatással, különleges cementkeverék használatával történő „felépítéséhez” csupán két hétre volt szükség. Az irodaépületben innovatív funkciók, például a közvetlen napfénnyel szembeni védelmet nyújtó, az épületet hűvösen tartó ablakredőnyök járulnak hozzá az energiafogyasztás csökkentéséhez.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; D nyomtatás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: