Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB 70 millió dollár összértékben szállít berendezéseket európai vasúti flották bővítéséhez

2017.03.13

Forrás: Momentum Communications - ABB Sajtóközlemény
2017. március 13. – Az ABB vontatási technológiái megbízhatóbb és energiahatékonyabb szerelvényeket biztosítanak a svájci, a svéd és a magyarországi vasútüzemeltetők számára.


Az ABB 70 millió dollár összértékben nyert megbízásokat a svájci vasúti járműgyártótól, a Stadlertől. A megbízás keretében az ABB korszerű vontatási és fedélzeti energiaellátási berendezéseket szállít három európai vasútüzemeltető társaság számára. Az új berendezések fenntarthatóbb térségi és elővárosi közlekedést tesznek lehetővé a városi térségekben, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően javulni fog a városok közötti vasúti összeköttetés, kevesebb lesz a torlódás és csökken a károsanyag-kibocsátás.

Az ABB legkorszerűbb technológiájú, integrált fedélzeti energiaellátással és vontató transzformátorokkal rendelkező vontatási rendszereit a Stadler 80 db, elővárosi és intercity vonalakon közlekedő villamos motorvonatain telepíti Svájcban, Svédországban és Magyarországon.  A vontatási rendszerek a felsővezetékről kapott villamos energiát a vonat vontatómotorjaihoz szükséges feszültségszintekre alakítják át, és tápellátást biztosítanak a szerelvény villamos rendszereinek.  Az ABB kompaktabb, könnyebb vontatási technológiája javítja a hatékonyságot, csökkenti a berendezések helyigényét és nagyobb  kényelmi szintet biztosít az utasoknak.

Az ABB megalapítása óta a vasúti ágazat kulcsfontosságú partnerének számít. A vasúti vontatás és infrastruktúra fejlesztésének világszerte elért kiemelkedő eredményei elképzelhetetlenek lennének az ABB innovatív technológiái nélkül” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már több évtizede a vasúti gépgyártás egyik leginnovatívabb és legsikeresebb vállalatának számító Stadlernek lehetünk a preferált partnere. Különösen büszkék vagyunk a Stadlertől most elnyert megrendelésekre, amelyek a két svájci cég kiváló innovációs teljesítményét példázzák.

Az ABB vontatási áramátalakítóit és transzformátorait azokra az új generációs FLIRT (angolul Fast Light Innovative Regional Train; magyarul kb.: gyors, könnyű, innovatív regionális vonat) motorvonatokra építik be, amelyeket a Stadler a svájci vasútüzemeltető, a Schweizerische Südostbahn (SOB) számára gyárt.  11 db, ABB technológiával felszerelt új vasúti szerelvény áll majd üzembe a St. Gallen és Luzern között közlekedő, Svájc középső és keleti régióját összekötő, népszerű Voralpen-Express vonalán. Az ABB vontatási technológiáját már sikeresen telepítették a Stadler jelenlegi SOB-flottájában is.

A megrendelések alapján az ABB vontatási áramátalakítókat szállít majd a svájci vasútüzemeltető cég, a Regionalverkehr Bern-Solothurn (RBS) 14 új szerelvényéhez, illetve az Appenzeller Bahnen (AB) 12 vonatához.  Az ABB integrált fedélzeti áramellátással rendelkező, járműtetőre szerelt vontatási áramátalakítókat is szállít majd.

A megrendelések alapján az ABB vontatási technológiát szállít ahhoz a 33 db emeletes vonatszerelvényhez is, amelyekkel a svéd vasúttársaság, a Mälab a Stockholmtól nyugatra fekvő régió elővárosi forgalmát bonyolítja.   A vontatási berendezések alkalmazása még a különösen zord skandináv téli körülmények között is nagyobb teljesítményt és magasabb fokú megbízhatóságot biztosít.    

Ez eddig felsoroltakon túl az ABB kompakt vontatási áramátalakítókat, integrált segédüzemi konvertereket, transzformátorokat és akkumulátortöltőket szállít a magyar térségi vasútüzemeltető cég, a GYSEV 10 db új generációs FLIRT vonatszerelvényéhez is.

Vasúti technológiánk alkalmazása elősegíti, hogy a vasútüzemeltető társaságok az elővárosi és régióközi szerelvényeiken magas megbízhatósági szintű és energiahatékony vontatási rendszereket építhessenek ki” – mondta Sami Atiya, a Robotika és Hajtások divízió globális vezetője. „Nagyon örülünk a megrendelések elnyerésének, és továbbra is mindent meg kell tennünk azért, hogy megőrizzük preferált partneri státuszunkat.

Az ABB régóta szállít innovatív és energiahatékony technológiákat a vasúti szektor számára, alkatrészeket és alrendszereket gyárt és szervizel a vasúti infrastruktúra és a városi, intercity és nagysebességű hálózatok gördülőállománya számára.   Az ABB életciklus szerviztámogatást is nyújt, aminek keretében karbantartási és javítási tevékenységet végez a már üzembe helyezett berendezéseinek széles köréhez.  

A megrendelések 2016 negyedik negyedévében érkeztek.  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) innovatív technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Termékeit világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinek kínálja.  Az innováció terén több mint 125 éves múlttal rendelkező ABB napjainkban az ipari digitalizálás jövőjét formálja, és meghatározó szerepet játszik az Energetikai és a Negyedik Ipari Forradalomban is.  Az ABB több mint 100 országban működik, és 132.000 főt alkalmaz.  www.abb.com 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: