Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Gigaberuházást nyert a Schneider Electric a Samsung SDI új gyáregységével

2017.03.13

Forrás: Morpho Communications, Schneider Electric Sajtóközlemény
A Samsung SDI gödi gyárbővítésével a Schneider Electric is hozzájárul az elektromos autók európai térhódításához


2017. március 13. - A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője versenytárgyalásos eljárás keretében 2016 végén elnyerte a Samsung SDI elektromosautó-akkumulátorok hazai gyártóüzemére kiírt pályázatát. A villamos rendszer kiépítésére szóló megrendelés a legnagyobbnak számít a magyarországi leányvállalat történetében: amellett, hogy forgalmának 10%-át teszi ki, ez a cég első, Samsung-gyárak számára készült, teljes körű villamossági ajánlati csomagja a világon. A fejlesztés a kritikus energiaellátási igények (tokozott áramsín-rendszerek, szünetmentes áramforrások) biztosítása mellett kis- és középfeszültségű megoldásokat foglal magában.

A 100 milliárd forint értékű beruházás keretében a Samsung-üzemben márciusban indul a próbagyártás, így összesen 4 hónap állt a Schneider Electric rendelkezésre, hogy beszerelje és üzembe helyezze a villamos rendszert, ami rekord rövid kivitelezési időnek számít.

Együttműködésben formálni a jövőképet

A Samsung SDI és a Schneider Electric partnersége 2012-re nyúlik vissza, amikor a két globális vállalat hosszú távú együttműködést épített ki a tápellátás-védelmi eszközök és a napelemes energiatároló rendszerek terén. A jelenlegi projekt viszont már kifejezetten a Schneider Electric hazai szervezetéhez köthető, és komplexitásából adódóan a vállalat összes szervezeti területét érinti, a beszerzéstől a kontrollingon át a műszaki és jogi feladatokig.

A 2014-ben bezárt gödi üzem felújításával és kibővítésével a koreai gyártóóriás nagy erőfeszítéseket tesz az elektromos autók európai előállításának beindításához, és egyúttal az eladások robbanásszerű növekedését várja. Ez a törekvés összhangban áll a Schneider Electric elképzeléseivel is, hiszen a francia cég a gyár villamos rendszerének kiépítésével, és nem utolsó sorban saját elektromosautó-töltőberendezéseinek gyártásával szintén támogatja az e-autók elterjedését.

Hazai erőforrások, hazai fejlesztésre

A magyar kormány által infrastrukturális korszerűsítésekkel támogatott üzem kialakításánál a fő szempont a legfejlettebb gyártási technológia alkalmazása és a termelékenység, melyek kapcsán a két vállalat kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre is. A gyár jelenlegi kapacitása az ország egyidejű teljesítményének a fél százalékát teszi ki, így meglehetősen nagy fogyasztónak számít. Az óriási méretű villamos energia biztonságos kezelését kiszolgáló rendszerhez a Schneider Electric kizárólag SF6 (kén-hexafluorid) gázmentes, azaz környezetkímélő megoldásokat szállított. A két szakaszú kivitelezés során ezért olyan középfeszültségű kapcsolóberendezések kerültek beépítésre, mint a 300 főt foglalkoztató kunszentmiklósi gyárban előállított, 20 kV-os PIX Primer, vagy az egyedülálló technológiákon alapuló, 6 kV teljesítményű Premset.  

A komplett áramellátási rendszer kialakítása során a Schneider Electric más hazai gyáregységeinek termékeit is felhasználta, például a gyöngyösi üzemben készülő Canalis típusú tokozott áramsíneket és a Zalaegerszegről érkező Okken nagy teljesítményű elosztóberendezéseket. A magyarországi partnerhálózat is szerves részét képezte a kivitelezésnek, hiszen ezek a minősített partnerek állítják elő a Prisma Plus P kisfeszültségű villamosenergia-elosztási szekrényeket, illetve a megoldások telepítése és a további munkálatok során is szerepet kaptak.

Ennek a projektnek az elnyerése hatalmas eredmény számunkra, hiszen energiamenedzsment és automatizálási megoldásaink egy hazánkban egyedülálló beruházás részeként valósulnak meg, a Samsung SDI gyárában. Mi sem bizonyítja jobban vállalatunk innovatív fejlesztéseit, minthogy koreai partnerünk minket választott az általa elképzelt jövőkép megteremtéséhez. Emellett kulcsfontosságúnak tartjuk azt is, hogy a beépítésre szánt megoldások nagy részét Magyarországon gyártjuk” – mondta Veres Zsolt, a Schneider Electric hazai leányvállalatának országigazgatója.

Kapcsolódó források:
•  Tudjon meg többet a Schneider Electric innovatív Smart Panel energiaelosztási megoldásairól
•  Videó: Mit mondana Önnek a villamos rendszere, ha tudna beszélni?
Give Your Electrical System a Voice with Smart Panels from Schneider Electric
https://www.youtube.com/watch?v=R0ajVMTkFAg 

A Schneider Electricről
A Schneider Electric az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője. A 2016-os gazdasági évben vállalatunk 25 milliárd eurós árbevételt ért el, és 100 országban több mint 160.000 alkalmazottunk segíti ügyfeleinket abban, hogy energiagazdálkodásukat és folyamataikat biztonságossá, megbízhatóvá, hatékonnyá és fenntarthatóvá tegyék. A legegyszerűbb kapcsolóktól kezdve az összetett rendszerekig technológiánk, szoftvereink és szolgáltatásaink segítséget nyújtanak ügyfeleinknek abban, hogy tökéletesíthessék tevékenységük szabályozását és automatizálását. Összekapcsolt technológiáinknak köszönhetően iparágak újulhatnak meg, városok alakulhatnak át, és életek válhatnak gazdagabbá.
A Schneider Electricnél ezt úgy hívjuk: Life is On.

www.schneider-electric.hu   
www.morpho.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; - Schneider Electric ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: