Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB csúcstechnológiás mikrogridje látja majd el árammal a Nemzetközi Vöröskereszt afrikai logisztikai központját

2016.10.17

Forrás: ABB, Hírek
2016-10-17 - Az ABB hagyományos és megújuló energiaforrásokra alapozott, a szén-dioxid-kibocsátást csökkentő szünetmentes tápegységet szállít a központnak.


Az ABB csúcskategóriát képviselő mikrogridje biztosítja az energiaellátást a Nemzetközi Vöröskereszt (ICRC) elosztó központja számára. A mikrogrid olyan régióban szolgáltatja a stabil áramellátást, ahol gyakoriak az áramkimaradások, és a villamos energia minőségével is problémák vannak.

A kenyai fővárosban, Nairobiban működő, 170 főt alkalmazó ICRC központ a szervezet globális logisztikai bázisa élelmiszerrel és más létfontosságú cikkekkel, így például gyógyszerekkel és segélyszállítmányokkal látja el az afrikai kontinenst.

A megújuló energia felhasználásának maximalizálását és a megbízható áramellátást célul tűző ABB napenergia és dízelolaj felhasználásával üzemelő mikorgridet épít az ICRC számára. A tervek szerint a rendszer 2017 közepén készül el. A megállapodás az ICRC 2014-ben indított programjába illeszkedik, amelynek célja a magánszektorral való technológiai együttműködés kierjesztése.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt partnereként segíthetjük a szervezet humanitárius munkáját” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. “A mikrogridben hatalmas lehetőségek rejlenek az afrikai kontinensen, ahol több mint 600 millió ember nem fér hozzá az elektromos áramhoz. A gazdasági fejlődés felgyorsításának egyik alapfeltétele az elektromossághoz való megbízható hozzáférés.

A mikrogridek alkalmazásával az osztott energiaforrások és fogyasztási pontok úgy integrálhatók, hogy szabályozott és összehangolt üzemeltetésük biztosítható akkor is, ha azok a fő villamosenergia-hálózatra csatlakoznak vagy szigetszerűen működnek, az általuk szállított villamos energia minősége és stabilitása pedig megegyezik a fő hálózatéval. „Megbízható energiaellátás szükséges ahhoz, hogy munkatársaink vidéken is zavartalanul végezhessék életmentő tevékenységüket” – mondta Peter Maurer, az ICRC elnöke. „Az ABB mikrogrid megoldása egybevág az ICRC azon céljával, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzunk. Az ehhez hasonló megoldások bizonyítják, hogy a vállalati és a humanitárius szektor együttműködése nemcsak hogy lehetséges, de szükségszerű is. Nagy öröm és büszkeség számunka, hogy a munkánkat segítő vállalatok csoportjában tudhatjuk az ABB-t.

Az ABB úttörő szerepet játszik a mikrogrid technológia fejlesztésében. A cég világszerte már több mint 30 kereskedelmileg üzemeltetett mikrogrid rendszert épített ki. A megoldások széles skáláját alkotó mikrogridek között van, amelyik a távoli vidékek közösségét látja el energiával, vannak olyanok, amelyek szigetszerűen működnek, vagy fő villamosenergia-hálózatra csatlakoznak, és amelyek kutatóintézetek vagy ipari parkok áramellátását biztosítják.

Az ABB már egy évtizede tagja a Nemzetközi Vöröskeresztet támogató vállalatok csoportjának. A vállalat anyagilag is támogatja az ICRC-nek a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Irakban futó programjait, amelyek keretében ivóvíz-ellátást biztosítanak, és lakóhelyet teremtenek a konfliktuszónákból menekülők számára. Az ABB segítséget nyújt az ICRC mérnökeinek képzéséhez is.

További információért töltse le a videót
http://www.thenewsmarket.com/GLOBAL/ABB/abb-state-of-the-art-microgrid-to-power-african-hub-of-the-international-committee-of-the-red-cross/s/119d0572-252a-4cf6-9921-cf3c7aa63096

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: