Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Lendületben a Rába: kiemelkedő üzemi eredmény, alacsony hitelállomány

2016.04.19

Forrás: Rába, Hírek
Stratégiai beruházásokat, nemzetközi piacra szánt fejlesztéseket tervez a járműipari holding
Közel 2,2 milliárd forintos üzemi eredményével az utóbbi évtized második legjobb teljesítményét érte el 2015-ben a Rába Járműipari Holding Nyrt.


Hitelállományát ugyanebben az időszakban közel hatodára csökkentette, rekord alacsony szintre. Mindez nemcsak a stratégiai beruházások lehetőségeit bővíti, hanem utat nyit a nemzetközi piacra törő fejlesztéseknek is.

A Rába Csoport 46 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta 2015-öt. Mindhárom üzletágban nőtt az operatív nyereség és javult az eredményesség, ennek köszönhetően a cég jelentősen növelte saját tőkéjét. A vállalat üzemi eredménye az elmúlt 10 év második legjobb teljesítményét hozta. Míg 2006-ban az eredményességi mutató 1,1%, addig 2015-ben 16% volt, meghaladva a 2 milliárd forintot. A nettó hitelállomány tekintetében különösen sikeres volt az elmúlt évtized: 2015 végére az utóbbi 10 év legalacsonyabb értékére, 3,4 milliárd forintra csökkent.

Az idei év júniusával egyúttal lezárul a tíz éve futó Menedzsment Részvényopciós Ösztönző Program, melynek célja a tulajdonosi és menedzsment érdekek jobb összehangolása és a piaci követelményeknek megfelelő ösztönzési rendszer kialakítása mellett a vezetőség tulajdonosi szemléletének erősítése volt. Ugyan az idei évben már nem hosszabbítják meg a programot, a nagy sikerre való tekintettel a vezetés fontolóra vette annak újraindítását a jövőben.
A nemzetközi sikerek közt kiemelkedő a Rába vezetésével nemzetközi kooperációban készült, korábban már számos országban bizonyított S91 midibusz, melynek legújabb fejlesztésű változata idén indult európai bemutatkozó körútra. Az autóbusz az elmúlt évek során valamennyi tesztelésen kitűnő eredményeket produkált, megfelelve az Európai Unió legszigorúbb károsanyag-kibocsátási irányelveinek. Az üzemeltetési tapasztalatokról érkező visszajelzések kivétel nélkül pozitívak, a modern utaskomfort-rendszerrel felszerelt buszok szélsőséges körülmények között is helyt állnak. A piaci trendek alapján Európában egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen járművek iránt, így az S91 kiváló esélyekkel indul a nemzetközi piacon.

A tengerentúl egy kulcsfontosságú piacára már sikerrel lépett be a vállalat: 2015 végétől az egyik legnagyobb mexikói buszgyártó, a DINA dízelbuszaihoz és trolijaihoz szállít futóműveket. A közös műszaki fejlesztés eredményeként készült prototípusok tesztelése még idén lezáródik, lehetőséget teremtve a sorozatszállítások számára.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: