Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Európai roadshowra indul a Rába-Webasto S91-es típusú midibusza

2016.02.23

Forrás: Rába, Hírek
A Rába vezetésével magyar és nemzetközi vállalatok integrált együttműködésében készült, korábban már Európa számos országában bizonyított S91 midibusz 2015-ben kifejlesztett változata európai bemutatkozó körútra indul.


Az Euro 6 típusú motorral felszerelt autóbusz megfelel az Európai Unió legszigorúbb károsanyag-kibocsátási irányelveinek.

A Rába S91-es midibusza a felhasználói igényeknek megfelelően hamarosan európai bemutató körútra indul, amelynek első állomása Németország lesz, ahol a több helyszínen zajló szakmai bemutatók mellett, valós üzemeltetési viszonyok közt forgalomba is áll a jármű.

Az S91 midibusz az elmúlt évben lezajlott, szigorú műszaki előírások szerinti szerteágazó tesztelésen kitűnő eredményeket produkált, emellett 2015-ben az elsők között szerezte meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság Euro 6 környezetvédelmi besorolást tartalmazó típusbizonyítványát. A jármű egy variábilis midi-autóbusz családra kiterjesztve kapta meg a minősítést, ami lehetőséget teremt arra, hogy a hazai és az export piacok elvárásainak egyaránt megfelelő megoldásokat kínáljon.

Az autóbusz önjáró alvázra épült, amelyet a Rába mérnökei fejlesztettek ki speciálisan midibuszok részére. Az S91 midibusz már bizonyított a  nagy fordulékonyságot követelő szűk városi utcákon, de a kis skandináv vidéki települések közötti folyamatos, közúti közlekedésben is kiválóan helyt áll. A busz mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normálméretű autóbuszok.

A jármű elődeiből összesen 230 db készült, amelyeket több országban, így Svédországban, Lettországban, Norvégiában, Görögországban, Csehországban és még Izlandon is értékesítettek. Az exportpiacokon népszerű, a Rába Jármű Kft., a Molitus Kft. és a Webasto Hungária Kft. együttműködésében készült S91-es típus már évek óta közlekedik próbajáratként Budapesten, és Gyömrőn is. Az üzemeltetési tapasztalatokról érkező visszajelzések kivétel nélkül pozitívak, a modern utaskényelmi rendszerrel felszerelt, komfortos midibuszok szélsőséges körülmények között is problémamentes működést biztosítanak.

A midibuszok piacának mérete ugyan elmarad a hagyományos busz piac volumenértékeitől, a piaci trendek mégis azt támasztják alá, hogy Európában egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen típusú járművek iránt, Angliától, Olaszországon keresztül egészen Lengyelországig. Az S91-es autóbusz műszaki paraméterei, adottságai és minősége alapján is jó eséllyel indul a midibuszok európai réspiacán.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: