Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdodik a BM Heros-Rába tűzoltógépjármű szériagyártása

2015.02.24

Forrás: Rába, Hírek
5 milliárd forint értékű keretszerződést írt alá a Rába Jármű Kft. és a budapesti székhelyű, katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt.


Az első lehívás megérkezett, és ezzel megkezdődhet a hazai igényekre szabott, kiváló vezetési és terepjárási tulajdonságokkal rendelkező tűzoltógépjárművek szériagyártása. A katasztrófavédelmi járművek alvázát a Rába Jármű Kft., míg a felépítményt a BM Heros Zrt. gyártja majd.

A budapesti székhelyű BM Heros Zrt. új eszközök alvázainak gyártásához nyílt közbeszerzési eljárást indított, melyen a Rába kedvező elbírálásban részesült.
A most megkötött három évre szóló megállapodás keretében a Rába a jövőben járóképes alvázakat szállít a BM Heros részére. Az első lehívás összértéke mintegy 350 millió forint. Az első lehívást várhatóan továbbiak követik, ezzel elkezdődik a három évre tervezett program megvalósítása.

A Rába és a BM Heros közötti keretszerződés értelmében a Rába alvázakra a BM Heros szereli a saját fejlesztésű Aquadux-X 4000 felépítményt. Az együttműködés eredményeképpen korszerű tűzoltójárművel, biztonságosabban és gyorsabban dolgozhatnak a katasztrófavédelmi szakemberek.

A Rába évtizedes tapasztalatokkal, és kiépített nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, rendvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. A Rába-Heros Aquadux-X tűzoltóautót először 2014 márciusában mutatták be, alváza jelentős mértékű hazai hozzáadott értékkel készült. A keretszerződés megkötésének köszönhetően a Rába ismét a katasztrófavédelem szolgálatába állhat. A speciális járműfejlesztési, szerelési, gyártási és vizsgálati kompetenciáira építve a győri üzem hozzájárul a hazai igények kiszolgálásához.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: