Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rába: teljesülő idei célkituzések, kiváló készpénztermelés és alacsony hitelállomány

2014.11.13

Forrás: Rába, Hírek
A társaság konszolidált árbevétele közel 34 milliárd forintot ért el 2014. I-III. negyedévében, ami csoportszinten 2,4 százalékos mérséklődést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.


A kiváló készpénztermelés az idei évben is töretlenül folytatódott, a Rába csoport EBITDA-jának értéke pedig meghaladta a 2,1 milliárd forintot 2014 első háromnegyed évében.

A társaság 452 millió forintos nyereséggel pozitív üzemi eredményt mutatott fel 2014. I-III. negyedévében a kivételes bázisidőszakhoz képest csökkenő forgalom ellenére is. A megtermelt, jelentős EBITDA tömeg is jelzi, hogy a harmadik negyedévekre jellemző szezonálisan lanyhuló piaci kereslet mellett a Rába megőrizte gazdálkodási hatékonyságát. A tárgyidőszakban a belföldi piacok jelentették az üzleti forgalom hajtóerejét: a vállalat hazai értékesítése jelentősen bővült, köszönhetően az idén elkezdődött járműértékesítéseknek, és a stratégiai üzleti partnerek Rába-alkatrészekkel felszerelt személygépkocsi-típusai piaci sikereinek. A társaság kulcsüzletágának teljesítményét kedvezőtlenül befolyásoló piaci folyamatokat részben sikerült új üzletekkel, a piaci részesedés növelésével ellensúlyozni.

A továbbra is jól teljesítő, erős készpénztermelés lehetővé tette, hogy a társaság a nettó hitelállomány szintjét 7,7 milliárd forintra csökkentse, ami jelentősen alacsonyabb az egy évvel ezelőtti 9,8 milliárdos, illetve a 2013-as év végi 8,9 milliárdos állományhoz képest. Ehhez társulóan a Rába több, csoportszintű mutatója is a 2014-re kitűzött célok teljesülését vetíti előre. A vállalat növeli árbevételét, számos új üzletfejlesztési sikert ért el az esztendő során, és a megtermelt éves EBITDA tömeg várhatóan eléri a 4,1 milliárd forintot.

"A Rábánál az üzletfejlesztés áll az idei év fókuszában, amivel ellensúlyozni kívánjuk a piaci környezet nagyfokú változékonyságát. Csoportszinten társaságunk továbbra is iparági átlagot meghaladó EBITDA szintet mutathat fel, és kiváló cash flow menedzsmentünknek köszönhetően a Rába nettó hitelállományát folyamatosan csökkenteni tudjuk. Ugyancsak sikerként könyvelhetjük el a beinduló piaci diverzifikációt a Jármű és Alkatrész üzletágakban"- mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: